23948sdkhjf

Hur mycket kan våra medtrafikanter om trafikreglerna egentligen?

Det verkar inte helt lätt att hålla koll på trafikreglerna för många förare. Åtminstone om man får tro en undersökning gjord av Kvdbil.

En undersökning gjord av Kvdbil har frågat över tusen svenskar om trafikregler där majoriteten hade körkort och några inte. De med körkort kunde trafikreglerna lite bättre än de utan men det är fortfarande många trafikregler som missas. Många klarade sig igenom väldigt grundläggande trafikregler som att använda bilbälte och inte köra påverkad men därifrån går det utför.

24 procent av svenskarna visste inte att de ska lämna företräde på ett övergångsställe och att man ska använda blinkers i korsningar var det 60 procent som inte hade koll på. Att man inte får köra utan spolarvätska var det en majoritet som svarade fel på. 52 procent svarade att det var lagligt att köra utan och endast 17 procent svarade att det inte var det, vilket är rätt svar.

Mobilanvändning var det många som hade koll på att man inte fick hålla på med. 95 procent svarade att man inte får använda mobilen. Parkeringsregler hade de också koll på med 91 procent som svarade att det är olagligt att parkera fel.

– Ibland får man intrycket av att vissa följer sina egna trafikregler, och detta kan möjligtvis ses som en bekräftelse på det. Man får hoppas att de åker i säkra bilar och ändå visar någon form av hänsyn till medtrafikanter, kommenterar Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14