23948sdkhjf

Kommunens bilskador kostar skattebetalarna miljoner

Att olyckan kan vara framme i trafiken köper de flesta. Men att skattebetalarnas pengar slösas bort på försent anmälda skador blir dålig reklam för Örnsköldsviks kommun.  

Örnsköldsviks kommun har lagt 1 872 490 kronor på att laga fordon 2023 och under början på detta året. Totalt har det handlat om 243 skador som har rapporterats. Det rapporterar Örnsköldsviks Allehanda. Vad som sticker ut är att en tredjedel av summan kan härledas till fordonsskador som rapporteras försent, vilket gör att försäkringen inte gäller.

– Det viktigaste för oss är att vi upptäcker skadorna så fort som möjligt. Att anmäla en skada är inget som drabbar den anställde. Vi har jobbat jättemycket med att minska det här men vi kan alltid göra mer, säger Ulrik Ulander, enhetschef för administrativ service på kommunen, till Örnsköldsvik Allehanda.

– Den typen av skador, när ingen vet vad som hänt, stod för 600 000 kronor av den totala summan. Det är en andel som hade kunnat vara betydligt lägre, säger Ulrik Ulander.

Enligt Ulrik Ulander är skadehistoriken tämligen lika jämfört med 2020, 2021 och 2022. 

Kommunen har arbetat med att försöka minska olyckorna och de anställda har erbjudits kurser i bland annat halkkörning, men det har ännu inte gett önskad effekt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078