23948sdkhjf

GTX-familjen utökas med ID.3 och ID.7

GTX har blivit ett populärt versionsval bland Volkswagens ID.-kunder. Nu utökas prestandafamiljen med ID.3 och ID.7.

ID.3 och ID.7 kommer snart att kunna beställas i GTX-versioner. Detta, bland annat, på grund av att många kunder gärna har valt denna sportigare väg när de beställt sin ID.4 och ID.5. I Sverige har var femte kund valt GTX-versionen av ID.4 och ID.5.

ID.3 GTX med bakhjulsdrift kommer i två versioner. Toppversionen är ID.3 GTX Performance.
– Med sin spontana och kraftfulla effektutveckling är nya ID.3 GTX Performance för mig den eldrivna motsvarigheten till vår sportiga kompaktikon Golf GTI Clubsport. Naturligtvis har både en elmotor och en turboladdad bensinmotor sin egen unika karaktär, men ID.3 GTX Performance och Golf GTI Clubsport delar samma fascinerande känsla vid acceleration, säger Kai Grünitz, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för utveckling.
Exteriört och interiört går GTX-modellerna att känna igen tack vare sina unika detaljer.

Den främre stötfångaren har ett svart luftintag i bikakedesign. Samtliga karossens svarta detaljer är i högblankt utförande. De 20 tum stora lättmetallfälgarna ”Skagen” som är standard är också en nyhet.
Invändigt sticker de standardmonterade topsportstolarna ut. Röda dekorsömmar är en annan typisk GTX-detalj. GTX Performance har dessutom den adaptiva chassiregleringen DCC.

Med sin spontana och kraftfulla effektutveckling är nya ID.3 GTX Performance för mig den eldrivna motsvarigheten till vår sportiga kompaktikon Golf GTI Clubsport. Kai Grünitz

Många av dessa detaljer hittas även hos ID.7 GTX. Tourer-versioner är den mest kraftfulla versionen i modellserien. Precis som ID.4 GTX och ID.5 GTX har den en fyrhjulsdrift.

Fronten på ID.7 GTX Tourer skiljer sig från de andra versionerna i modellserien genom en stötfångare med svart luftintag i bikakedesign och GTX-specifik ljusgrafik inklusive belysta VW-emblem.

Både ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer öppnas för beställning preliminärt i sommar då även prsierna presenteras.

Ytterligare en GTX-version av ID.7 kommer då också att offentliggöras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141