23948sdkhjf

Car-o-liners nya initiativ – ”Zero deaths in traffic”

Tillverkaren Car-o-liner vill dra sitt strå till stacken för att nå visionen om noll döda i trafiken. De menar att deras verktyg för ADAS-kalibrering kan göra vägarna lite säkrare.

1997 fattade riksdagen beslut om den så kallade nollvisionen. Tanken var att man på lång sikt skulle ha ett vägtransportnät där ingen människa dog i trafiken. Under tiden har flera olika etappmål satts upp. 2020 var målet att högst 220 personer skulle ha omkommit. Något som uppfylldes då 204 människor dog i trafiken samma år. Vad som orsakar olyckor kan bero på flera olika faktorer. Dåliga vägar, vädret, vilket skick bilen är i och vilt, bara för att nämna några. Tillverkaren Car-o-liner vill dra sitt strå till stacken för att göra vägarna säkrare och har därför tagit initiativet till ”Zero deaths in traffic”.

– Sverige är en viktig marknad för Car-o-liner tack vare vår starka innovationskultur, vilja att ta till sig ny teknik, samt vår långa tradition av och fokus på trafiksäkerhet, säger Victor Ståhlkrantz, försäljningschef för Car-o-liner, i en kommentar.

Företaget lyfter sin ADAS-kalibrering, True-Point som ett viktigt verktyg för att uppnå detta. En verkstad som använder sig av kalibreringsverktyget ska enligt Car-o-liner få en komplett analys av fordonets hjulinställning på mindre än en minut. Verkstaden och föraren får till det en lättbegriplig rapport som bekräftar att bilen är helt och hållet träffsäker igen.

– Vi är mycket stolta över att kunna prestera ett system som säkerställer att ADAS-kalibreringar utförs korrekt och säkert. Detta system gör verkstäderna mycket effektivare och tryggare genom hela kalibreringsfasen, säger Victor Ståhlkrantz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096