23948sdkhjf

Skolor får MBC-pris

Två gymnasieskolor får pris av Motorbranschcollege för det arbete de har utfört med sina fordonstekniska utbildningar.

Edströmska gymnasiet i Västerås får Motorbranschcollege utmärkelse ”Årets MBC-arbetslag 2023”. Utmärkelsen baseras bland annat på lärarnas samarbete över ämnesgränserna, skolledningens stöd och lärarnas kompetensutveckling. Martin Jacobsson, förste- och yrkeslärare i personbilsteknik, säger att skolan är mycket stolt över att få utmärkelsen i konkurrens med 29 andra certifierade Motorbranschcollege. Utöver själva utmärkelsen får skolan även 10 000 kronor som ska gå till att utveckla lärarlaget ännu mer.

Jämtlands gymnasium Fyrvalla fick även de en fin utmärkelse av MBC samt 10 000 kronor för vidareutveckling av utbildningen. I detta fall utsågs de till ”Årets MBC-skola 2023”. Motorbranschcollege förklarar att utmärkelsen är ett erkännande av skolans strävan att ständigt utveckla sin fordonstekniska gymnasieutbildning.

– Vi är väldigt nöjda med att vi blir uppmärksammade! Detta visar att engagemang och hängivenhet från våra elever och lärare lönar sig. Vi är fast beslutna att fortsätta ligga i framkant både gällande teknikutveckling samt pedagogik/didaktik för att leverera en utbildning som förbereder våra elever för framgång som anställda inom motorbranschen, säger Kristina Hellström, rektor på Jämtlands Gymnasium Fyrvalla, i en kommentar.

Motivering till utmärkelsen Årets MBC-skola 2023

Med en ständig framåtanda och ett mycket gott stöd från branschen är denna skola en värdig vinnare av utmärkelsen årets MBC-skola. Skolan har en stark närvaro på sociala medier, en god lärarbehörighet, en mycket god elevnöjdhet och en lokal styrgrupp som ser till att utveckla utbildningen i den riktning branschen efterfrågar. Maskiner, utrustning och lokaler är ändamålsenliga. Fordons- och Transportprogrammet arbetar med jämställdhet och mångfald för att visa att utbildningen är inkluderande. På jämtska vill vi säga: Grett dvs otroligt bra och stort grattis Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i Östersund till utmärkelsen årets MBC-skola!

Källa: Motorbranschcollege

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078