23948sdkhjf

Minskad efterfrågan påverkar Hedin

Den senaste tidens satsning på att växa påverkade Hedin Mobility Groups resultat förra året. Det framkommer i koncernens årsredovisning.

När Hedin Mobility Group släppte sin årsrapport för 2023 visade den ett rörelseresultat på 1 693 miljoner kronor. Detta går att jämföra med året innan då koncernen redovisade ett rörelseresultat på 2 297 miljoner kronor. Hedin Mobility Groups nettoomsättning förra året var 81 678 miljoner kronor vilket var en ökning mot 2022 års 52 522 miljoner kronor. 2023 års resultat före skatt blev 880 miljoner kronor. En tydlig minskning mot året innan då koncernens siffror landade på 2 194 miljoner kronor.

I årsrapportern förklarar vd Anders Hedin att de under de senaste åren har breddat sin affär geografiskt samt med nya affärsområden. De har även lanserat nya bilmärken på svenska och europeiska marknaden. Något som gjort att omsättningen ökat men att resultat och kapitalbindning påverkats på kort sikt. Anders Hedin menar att resultatet även påverkats av lägre marginaler till följd av minskad efterfrågan, valutaeffekter och uppstartskostnader.

Samtidigt påpekar han att de fokuserar på begagnat- och serviceaffären där de arbetar med att matcha utbud och efterfrågan.

– Vi vill i första hand alltid sälja ett begagnat fordon på den lokala marknaden, men genom att flytta bilar mellan våra återförsäljare på olika marknader kan vi öka omsättningen och samtidigt behålla möjligheterna till serviceaffär och nästa bilköp inom koncernen, säger Anders Hedin i årsrapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125