23948sdkhjf

Ny lösning ska förlänga räckvidden

Geelyägda Aurobay har lanserat sin nya inbyggda elgenerator. Eller ”power delivery unit”, PDU, som de kallar den för. Enligt Autobay ska elgeneratorn kunna integreras sömlöst med både befintliga och nya fordonsarkitekturer. Den ska också minska beroendet av traditionella laddstationer. Michael Fleiss, vd på Aurobay, säger i en kommentar att PDU är en pragmatisk lösning som har utformats för att hantera utmaningarna inom design och funktionalitet för elfordon.

Elgeneratorn kombinerar en förbränningsmotor med en så kallad e-drive-generator för att skapa ett mångsidigt hjälpkraftsaggregat. PDU har utformats för att kunna kopplas direkt till fordonets batteri. På så viss kan laddningen ökas under resan och minska behovet av stopp då man behöver ladda. Aurobay menar att flexibilieten tillåter att man kan installera generatorn som ett fristående system eller integrera det i befintliga fordon.

– Genom att göra det möjligt för fordon att ladda under färd gör vi elbilar mer praktiska och tilltalande, vilket i slutändan underlättar en förändring i hur de uppfattas och används.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078