23948sdkhjf

Besöksrekord när bästa teknikerna korades

I år firar Yrkes-SM 20 år och enligt Thomas Ericsson från Transportföretagen har årets moment inom fordonstävlingarna varit riktigt svåra.

Yrkes-SM avslutades nyligen i Karlstad och i år slog de nytt rekord i antal besökare. Fler än 28 000 hade sökt sig till den värmländska solstaden för att se när 190 ungdomar under tre dagar tävlade i 32 olika yrkesgrenar. Bland dessa grenar fanns det några som kanske var särskilt intressanta, nämligen bilskadeteknik, fordonslackering, lastbilsteknik, maskinteknik och personbilsteknik.

Tanken med Yrkes-SM är enligt arrangören Worldskills Sweden att öka medvetenheten om de olika karriärvägarna inom yrkesutbildningsområdet samt att höja statusen och attraktionskraften för de yrkena och utbildningarna.

Vinnarna har även en möjlighet att ta en plats i Yrkeslandslaget och få representera Sverige i Yrkes-EM och Yrkes-VM.

– Vi är oerhört nöjda över årets upplaga av Yrkes-SM som lockat besökare från hela landet. Tillsammans med Karlstads kommun, Region Värmland och alla andra medverkande har vi skapat ett rekordstort intresse kring tävlingen. Förhoppningsvis har vi inspirerat fler unga till att välja ett yrkesprogram när det är dags för gymnasieval, säger Jonas Carrass, projektledare för Yrkes-SM på WorldSkills Sweden, i en kommentar.

Thomas Ericsson är branschutvecklare på Transportföretagen och projektledare för Yrkes-SM. Han tycker att de fått ihop ett fantastiskt gäng tävlande som visat en positiv inställning till både tävlingen och sina yrken.

– De är fina ambassadörer. Det har också märkts på gemenskapen som uppstått bland de tävlande under dessa dagar. De har visat ett stort engagemang och tagit sig an utmaningarna med entusiasm. Då ska man också ha i åtanke att många av årets tävlingsmoment har varit riktigt svåra. Trots att det är en tävling har de tävlande visat en härlig laganda i sina respektive grenar.

Frida Karlsson är bäst i Sverige på fordonslackering

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078