23948sdkhjf

Negativ attityd till elbilar ökar

Allt fler ställer sig tveksamma till eldrivna bilar. Det visar en undersökning som gjorts av drivmedelskedjan Circle K.

I Circle K:s undersökning som de gör varje år tillsammans med Kantar Media framkommer det att allt färre tror på att elbilar kommer ta över inom den närmsta tiden. 34 procent av svenskarna tror att det elbilar kommer vara i majoritet först någon gång efter 2035. Till det svarade 19 procent att de har fått en mer negativ inställning till elbilar under året som gått. En ökning med sex procentenheter från föregående år.

Undersökningen visar också att priset är en betydande orsak till att inte skaffa en elbil. 64 procent av de svarande menade att detta var den främsta orsaken vilket är en ökning från förra årets 58 procent. 40 procent svarade också att deras benägenhet att köpa elbil skulle öka om klimatbonusen återinfördes.

– Vi vet att nybilsförsäljningen gått ner, vilket märks främst på privatmarknaden för elbilarna. Nu visar vår undersökning på en nedåtgående trend även när det gäller attityden till elbilarna i sig och det är oväntat att så pass många uppger att de blivit mer negativt inställda, säger Erika Albansson Söderlund, kommunikationschef på Circle K.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094