23948sdkhjf

Meko-förvärvet ger 485 nya medarbetare

Meko får ett tillskott på nästan 500 nya medarbetare genom ett nytt förvärv i Polen. Köpet av Elit Polska gör att den svenska koncernen blir tredje största i landet.

Meko har köpt det polska företaget Elit Polska av LKQ Corporation. I och med det blir koncernen det tredje största företaget på den polska fordonseftermarknaden. Meko berättar i ett pressmeddelande att de genom förvärvet ökar sin marknadsandel i Polen från fem procent till omkring åtta procent.

Koncernen beskriver Elit Polska som en sedan länge etablerad grossist av bilreservdelar, förbrukningsvaror och verkstadsutrustning. De har två centrallager och 49 butikslager över hela Polen. Under 2023 omsatte de motsvarande 1 159 svenska kronor.

Meko köper samtliga aktier i det polska företaget och därmed ansluter sig även 485 medarbetare.

– Elit Polska blir ett strategiskt, skräddarsytt tillskott för MEKO där vi nu får en bredare geografisk närvaro i en av EU:s största marknader. Tillsammans med Elit Polska kan vi formera oss för att ta vara på möjligheter som förbättrade inköpsvillkor och samordningsvinster inom våra respektive distributionsnätverk. Detta kommer att gynna våra kunder, ge mer kraft i vår tillväxt i Polen, och stärka oss finansiellt över tid, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Meko, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047