23948sdkhjf

Ny lösning för att skydda elbilsbatterier

Huntsman har lagt till en serie lätta, hållbara polyuretanskumteknologier till sin portfölj av lösningar för ingjutning och fixering av celler monterade i elfordonsbatterier (EV).

Sortimentet innehåller även produkter för formbar inkapsling i batterimoduler eller -paket.

De nya produktfamiljen, Shokless, inkluderar en rad skum med låg till hög densitet som kan användas via vanliga polyuretandispenseringsprocesser. Lösningarna kan hjälpa till att ge termiskt såväl som strukturellt skydd på cell-, modul- eller förpackningsnivå kombinerat med snabb bearbetningsbarhet jämfört med icke-polyuretanalternativ. Vidare kan systemen erbjuda mycket bra kompressions- och dragprestanda med hög brottöjning. Elastisk prestanda kan förbli stabil vid olika driftstemperaturer från -35ºC till 80ºC. De har också utvecklats för att vara lätta att arbeta med tack vare sin låga viskositet och förmåga att härda snabbt vid låga temperaturer.

Polyuretansystemen är i allmänhet kompatibla med ett antal olika tillverkningsmetoder som öppen och stängd gjutning (injektion) och kallhärdande formning. Vissa produkter i sortimentet kan även användas med högtrycksutrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109