23948sdkhjf

De inleder nytt samarbete – vill stärka fordonsbranschen

Däckspecialisternas riksförbund och Svenska Fordonsbranschen inleder ett samarbete med start i höst. Med det vill de möta framtidens utmaningar.

Svenska Fordonsbranschen och Däckspecialisternas riksförbund, DRF, har inlett ett nytt samarbete. Samarbetet som ska starta i höst ska rikta in sig på kunskapsutbyte, intressebevakning och lobbyarbete. Till det kommer de två organisationerna att dela lokal på Kungsholmen i Stockholm.

Föreningarna poängterar dock att de kommer ha kvar sina respektive styrelser och personal. Däremot kommer administrativa uppgifter att skötas av gemensam personal.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Däckspecialisternas Riksförbund. Genom att kombinera vår expertis och resurser kan vi skapa större värde för våra medlemmar och tillsammans möta branschens utmaningar på ett effektivare sätt, säger Johnny Bräster, ordförande för Svenska Fordonsbranschen, i ett uttalande.

DRF:s ordförande Anna Ljungdell, instämmer och säger att samarbetet kommer stärka deras förmåga att erbjuda medlemmarna bästa möjliga support.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en ännu mer konkurrenskraftig och hållbar bransch. Inte bara tillsammans med Svenska Fordonsbranschen, vi kommer fortsätta våra redan mångåriga samarbeten i Däckbranschen Sverige och med MRF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078