23948sdkhjf

DTM: Första segern för Audi, Ekström tog första poängen

Det blev en bra helg för Audi och dess förare. Seger och DTM-ledning för Tom Kristensen och första poängen till Mattias Ekström. Tom Kristensen tog först pole position på lördagens shoot-out och fick ett gyllene läge inför söndagens race.

Det blev en bra helg för Audi och dess förare. Seger och DTM-ledning för Tom Kristensen och första poängen till Mattias Ekström. Tom Kristensen tog först pole position på lördagens shoot-out och fick ett gyllene läge inför söndagens race. På söndagens race höll han ledningen från start till mål och tog sin och Audis första seger för året.-Det var skönt att få vinna och gå upp i ledningen, säger Tom Kristensen.


Mattias Ekström förbättrade sin statistik för året genom att placera sig på poängplats i tävlingen och spräckte äntligen sin nolla. Helgen har dock inte varit hundraprocentig för Audi Sport Team Abt och Mattias Ekström. På lördagen missade Mattias den sista shoot-out-omgången med ett par tiondelar och fick finna sig i att starta som nionde förare i tävlingen. En placering som inte är gynnsam då Oscherslebens bansträckning inte bjuder på många omkörningsmöjligheter. Men vår svenske chaufför gjorde ett bra jobb och klämde sig förbi tre förare i starten och visade sin styrka som DTM-förare.


-Det är skönt att spräcka nollan och kunna passera målflaggan, även om det inte var den bästa placeringen, säger Ekström.


Till detta race hade teamet lagt upp en strategi som innebar att Ekström skulle stanna ute så länge som möjligt innan han gick in för sitt obligatoriska depåstopp, detta för att kunna plocka in tid på de andra förarna. Men strategin gick inte som Audi Sport Abt teamet ville. Mattias Ekström fick inte fritt spår på banan så teamet valde då att lägga om strategin helt, han åkte in redan på nionde varvet, vilket resulterade i att man tappade många sekunder, sekunder som kunde ha betytt en skillnad på sjunde eller tredje plats. Nu blev det sjunde!


-Vi valde att lägga om strategin helt och det visade sig inte funka, vi var helt enkelt inte tillräckligt bra på taktiken den här gången. Att vi sen hade ett långsamt första stopp hjälpte ju inte saken heller, säger Ekström lugnt.- Men some de brukar säga, you win some, you lose some, but we always come back, avslutar Ekström.


Mattias Ekström packar nu ihop sina saker och åker hem till sin sambo Tina Thörner, nybliven vinnare i sångprogrammet Rampfeber, i Schweiz för att varva ner och umgås med henne och hundarna. Ett kort besök till Sverige är även inplanerat i juni månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063