23948sdkhjf

Toyota gör teknisk dokumentation tillgänglig på webben för oberoende verkstäder

Toyota gör det nu möjligt för alla bilverkstäder att via webbtjänsten TechDoc få tillgång till verkstadshandböcker och annan teknisk information för Toyota- och Lexus olika modeller.

Toyota gör det nu möjligt för alla bilverkstäder att via webbtjänsten TechDoc få tillgång till verkstadshandböcker och annan teknisk information för Toyota- och Lexus olika modeller. Webbplatsen är främst avsedd för de märkesoberoende verkstäder som vill serva och reparera Toyota och Lexus i enlighet med de höga krav som Toyota själva ställer.


Förutom verkstadshandböcker och liknande finns även tekniska bulletiner, installationsanvisningar för tillbehör samt servicescheman. Dessutom går det att ladda ner programvara för diagnosverktyg.


Användarna betalar för tillgång till de olika dokumenten per dag, vecka, månad eller år och betalningen sker med kreditkort. Det går dock att söka gratis för att se om den information man vill ha för t ex en speciell bilmodell finns tillgänglig, innan man betalar. Den som vill köpa dokumentationen i bokform eller på cd-skiva kan enkelt skriva ut en sammanställning och beställa materialet från en auktoriserad Toyota-verkstad.


Till en början finns de flesta dokumenten på engelska, tyska, franska och spanska men fler språkversioner kommer att läggas in vartefter.


Techdoc finns på www.techdoc.toyota-europe.com respektive www.techdoc.lexus-europe.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062