23948sdkhjf

Ny aktör inom bilhandeln köper Michelsens Bil AB i Ystad och Tomelilla

Handelshuset Svebro AB förvärvade på måndagen Michelsens Bil AB i Ystad och Tomelilla.— Michelsens är väl förankrat här på Österlen, säger Christer Browall och Alf Svedulf som äger Svebro.

Handelshuset Svebro AB förvärvade på måndagen Michelsens Bil AB i Ystad och Tomelilla. - Michelsens är väl förankrat här på Österlen, säger Christer Browall och Alf Svedulf som äger Svebro. Företaget har klarat generationsskiftet på säljsidan på ett imponerande sätt och gått med vinst varje år under de tuffa åren i branschen. Nu ska vi medverka till att göra Michelsens ännu starkare.


- Jag är stolt och glad över den här affären, säger Ulf Lundberg som ägt företaget sedan 1984. Den visar att vi lyckats göra Michelsens till ett attraktivt och modernt bilhandelsföretag. I Svebro får vi en ägare som kan förvalta och utveckla detta fina gamla familjeföretag som grundades redan 1933. Rolf Nossman blir kvar som VD och samtliga anställda behåller sina jobb. På sikt räknar Svebro med en expansion som bör innebära fler arbetstillfällen.


Förvärvet av Michelsens Bil är en plattform för fortsatt expansion, berättar Christer Browall och Alf Svedulf. - Svebro är en kapitalstark ägare i en bransch som präglas av små marginaler, säger de. Vårt mål är att växa ordentligt och öka omsättning flera gånger om de kommande fem åren, inom bilbranschen och näraliggande områden. Geografiskt satsar vi på södra Sverige upp till Jönköping. Alf Svedulf har ett långt förflutet i bygg- och fastighetsbranschen. Han har även byggt upp en portfölj av långsiktiga innehav i ett flertal börsnoterade företag. Christer Browall har ett mångårigt förflutet som entreprenör och företagsledare i sydsvenskt näringsliv, framför allt inom fastighet, bygg och handel. Han har egen erfarenhet från bilhandeln efter fem år som chef för Folkes Bilcenter i Blekinge på 1980-talet. - Det är en bransch som jag känner starkt för och jag ser fram emot att återigen få arbeta med så bra produkter och starka varumärken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.717