23948sdkhjf

Gulf tillbaka i Skandinavien

Efter mer än 20 år är det dags för det välkända varumärket Gulf att återigen synas på skandinaviska bensinstationer. Dessutom kommer Gulfs breda sortiment av smörjoljeprodukter att finnas på den skandinaviska marknaden.

Efter mer än 20 år är det dags för det välkända varumärket Gulf att återigen synas på skandinaviska bensinstationer. Dessutom kommer Gulfs breda sortiment av smörjoljeprodukter att finnas på den skandinaviska marknaden. Den 28 november blev det klart att Gulf kommer tillbaka och Nordic Oils samtliga bensinstationer får Gulf-flagg! - Bilen är viktig för alla som bor utanför städerna. Därför är det extra viktigt att det finns bensinstationer överallt, förklarar Hans Lejon, VD för Nordic Oil som nu ser till att det gamla klassiska bensinmärket gör comeback.


Genom ett licensavtal med Gulf Oil International kommer Nordic Oil skylta om sina 150 Pump- och Qstar i Anderstorps stationer och i fortsättningen sälja drivmedel samt smörjmedel under Gulf-flagg.


- Vi är självklart glada att samarbeta med Gulf. Det starka varumärket hjälper oss att fortsätta vår strävan att hålla landet levande genom att se till att det finns bensinstationer där även i framtiden.


- Gulf har som devis "The Local Global Brand" vilket passar som hand i handske för den strategi Nordic Oil har, nämligen att finnas till för boende utanför storstäderna.


- Genom marknadsanpassade prisnivåer och samarbeten med lokala krafter kombinerar vi våra stationer med kiosker, affärer och liknande. På så sätt skapar vi viktiga fungerande mötesplatser för närområdet, menar Hans Lejon.


Samma tankegångar om den lokala närheten kommer att följa med Gulfs expansion in i Danmark och Norge, en satsning som tar sin början under 2007.


Gulfs hela smörjmedelsprogram kommer tillbaka - The legend is back!


I samband med Gulfs inträde på den skandinaviska marknaden kommer Nordic Oil att marknadsföra och sälja Gulfs kompletta smörjmedelsprogram inom samtliga marknader - industri, entreprenad, transport, verkstäder samt skog- och lantbruk.


- Gulf har alltid varit ledande inom forskning och utveckling av smörjmedel, den första helsyntetiska motoroljan utvecklades t ex av Gulf, säger Magnus Sanderson på Nordic Oil Lubricants, det nya bolag inom Nordic Oil gruppen som kommer att sälja och marknadsföra Gulfs smörjmedel i Sverige, Danmark och Norge.


- Många har minnen av Gulf från förr i tiden, så vi tror på ett varmt mottagande här i Skandinavien när Gulf nu återvänder hit med sina högklassiga produkter, säger Martin Steinkamp, Nordic Oil Lubricants.


- Med den satsning Gulf gör inom t ex motorsporten och inte minst inom teknik, forskning och utveckling, ser vi stora möjligheter på den skandinaviska marknaden. Gulf som grundades 1901 finns i närmare 80 länder över hela världen och nu är den vita fläcken över Skandinavien på Gulfkartan borta genom Nordic Oils satsning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063