23948sdkhjf

Volvo PV och ING Belgium överens om lån på 198 milj euro

Den 13 december undertecknade Volvo Personvagnar, genom Volvo Cars NV, och ING Belgium officiellt en överenskommelse om ett lån på 198 miljoner Euro. Pengarna ska användas för att säkerställa bilprojekt med tillverking i Volvo Personvagnars fabrik i Gent, Belgien.

Lånet garanteras av den flamländska regionsregeringen genom Gigarant.

Lånesumman ska användas till att trygga investeringar och arbetstillfällen i Volvo Personvagnars fabrik i Gent.

Lånet löper på fem år och villkoren är i överensstämmelse med EU-kommissionens Temporary Framework för statligt stöd till bilindustrin.

 - Lånet tryggar investeringar och jobb i Gent och ger finasiell stabilitet till bilprojekt med industrialisering i vår fabrik i Belgien. Jag vill tacka ING för de konstruktiva förhandlingarna och den flamländska regionsregeringen för dess stöd under hela processen, sa Stefan Jacoby, VD för Volvo Personvagnar i en kommentar.

 Philippe Masset, chef för ING Commercial Banking:

 - Överenskommelsen stärker Volvo Personvagnars fabrik i Gent, vilken är en av företagets största produktionsanläggningar, men också Flanderns industribas. Vi på ING är stolta över att samarbeta med en av Europas framgångsrika biltillverkare i detta projekt som är av både regionalt och nationellt intresse.

Gigarent NV är ett företag som ägs av Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), med den flamländska regionsregeringen som enda aktieägare. Gigarants uppgift är att ställa upp med kreditgarantier till företag som söker finansieringsmöjligheter i en tid när sådana har blivit svåra på grund av finanskrisen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.062