23948sdkhjf

Ny generation av Mercedes C-Klass business-class för under 300 000 kronor

Efter en miljon sålda exemplar av dagens Mercedes-Benz C-Klass, introduceras storsäljaren i ny och modernare form i mars. Bland nyheterna märks sportigare formgivning av fram- och bakparti samt elegantare interiör med bland annat läderklädd ratt som standard och ny instrumentering. Många av de säkerhetssystem som Mercedes-Benz utvecklat och infört på större modeller blir tillgängliga på nya C-Klass: Aktiv dödvinkel- och kurshållningsassistent, farthållare med automatisk avståndshållning, automatisk ljusbildsreglering, trötthetsvarnare, för att bara nämna några.
För lägre förbrukning och miljöpåverkan införs nya motorer, den sjuväxlade automatlådan i moderniserat utförande och start/stopp-funktion. Samtliga bensinversioner har direkt bränsleinsprutning. En av höjdpunkterna i motorrummet är den nya V6-motorn i C 350 BlueEFFICIENCY, som ger 306 hk/225 kW effekt och 370 Nm vridmoment, vilket skall jämföras med dagens 292 hk/215 kW och 365 Nm. Ändå har förbrukningen sänkts med 31 procent till 6,8 l/100 km tack vare BlueDIRECT bränsleinsprutning.
Utrustningslinjerna Elegance och Avantgarde finns kvar som tillval och den ingående utrustningen skiljer dem åt mer än i dag. De säljmässigt framgångsrika Business-versionerna av C-Klass beräknas kosta: C 180 CGI Sedan 292 900 och Kombi 299 900 kronor vid lanseringen.
Med nya C-Klass inför Mercedes-Benz en ny generation telematik, som kommer att återfinnas i kommande modeller. Bland nyheterna märks förenklat hanterande, större teckenfönster (display), SMS sändning/mottagning, Bluetooth-anslutningar till kringutrustning och en USB-anslutning. Multimedia systemet Comand Online erbjuder internetanslutning.
När bilen står still går det att surfa på nätet och genvägar till väderinformation och sökning via Google är förberedda. Nedladdning av färdvägar på en dator kan med lätthet överföras i Google Maps till telematiken i bilen. Stadskärnor visas i 3D som ger en äkta djupkänsla.
På den nya C-Klass kan standardradion från början kompletteras med en navigationsenhet.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094