23948sdkhjf

Autobutler.se kräver MRF-villkor och KBV-kontroll

Verkstäder, som är anslutna till verkstadsportalen autobutler.se , måste leva upp till verkstadens reparationsvillkor. Det ger trygga kunder.

Sveriges nya verkstadsportal autobutler.se har från start beslutad att ställa höga kvalitetskrav på verkstäder, som vill ansluta sig till portalen.
-Verkstäder, som vill bli anslutna, skall vara medlem av en verkstadskedja, vara auktoriserad märkesverkstad, vara ansluten till branschorganisationen MRF eller vara underställt kontinuerliga kontroller utförda av KBV, Kontrollerad Bilverkstad, säger Ronni Jacobsen, marknadshef.
- Vi hoppas att många KBV-verkstäder vill ansluta sig, då erfarenheten från Danmark visat att verkstadskontroller ger ökad kundtrygghet.
MRF och autobutler.se har kommit överens om att svenska branschkrav skall gälla och vara tydligt betonade på autobutler.se , redan från start.
Marknadschefen är nöjd:
-Verkstadens reparationsvillkor är ett oerhört viktigt kvalitetskriterium att följa i Sverige och vi är er nöjda att kunna berätta om dessa kvalitetskrav för bilägarna. Det ger dem trygghet, att alla verkstäder nu skall följa reparationsvillkoren, säger Ronni Jacobsen.
De hårda kraven skrämmer inte verkstäderna. På bara en månad har 142 verkstäder anslutit sig till portalen. Ambitionen för autobutler.se är, att minst 500 kvalitetsverkstäder skall ansluta sig till portalen under det första året, så att bilägare över hela Sverige får tillgång till verkstadstjänster av hög kvalitet till ett bra pris. Ronni Jacobsen hoppas på 30 000 prisförfrågningar från bilägarna under det första året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063