23948sdkhjf

Tjänstebilsförare vill lagstifta om smartphones i trafiken

Resultatet i den årliga Tjänstebilsbarometern visar att tjänstebilsförarna vill att s k smartphones utan headset förbjuds vid bilkörning. Tjänstebilsförarna anser att användandet av smartphones utgör en fara i trafiken.

Den årliga Tjänstebilsbarometern genomförs på uppdrag av Sveriges största bilägare LeasePlan. 4 958 tjänstebilsförare har besvarat en enkät bestående av ca 60 frågor. Ett antal av dessa frågor är handlar om tjänstebilsförarnas syn på trafiksäkerhet.

84 procent av de tillfrågade anser att bilförare som använder smartphones till annat än att ringa med utgör en fara i trafiken. Drygt hälften vill dessutom ha en lag som förbjuder användandet av smartphones i trafiken, samtidigt som två tredjedelar tycker att det borde vara förbjudet att prata i mobiltelefon utan headset.

– Våra förare tillbringar mycket tid ute på vägarna. Majoriteten av dem har bilar utrustade med bluetooth. De ser hur många riskfyllda situationer som uppstår när andra förare inte har fokus på bilkörningen utan sitter och pillar med sina smartphones, säger Fred Göransson, VD på LeasePlan Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078