23948sdkhjf

Avancerad fordonsdator minskar bränsle och utsläpp

Vehco Group - marknadsledare inom fordonskommunikation - har fått uppdraget att utrusta 125 fordon hos Motortransport med sitt mobildatasystem Vehco Co-Driver. Vehco har tidigare levererat Vehco Scout (ett system för positionering) till Motortransports fordon i Danmark, och blir nu leverantör till hela Motortransports verksamhet i Norden.

Motortransport har valt att implementera en mängd av Vehcos tjänstemoduler i Co-Driver, såsom Orderhantering för att effektivisera transportplanering och distribution, Kör- och vilotider, Positionering, Spårning och Geofencing för att enkelt kunna hålla reda på flottan och optimera leverans- och ruttplanering.

− I vårt kontinuerliga arbete med att bli effektivare, pålitligare och bättre, passar Vehcos system med olika tjänster väldigt bra in som ett stöd i vår verksamhet. Med detta stöd får vi en utmärkt plattform att skapa värde för våra kunder, säger Carl Onsum, Affärsutvecklare på Motortransport.

Motortransport har precis som Vehco fokus på att vara en grön verksamhet som anstränger sig för att minska föroreningar och utsläpp av CO₂. Eco-driving är en självklar del av Vehcos system och hjälper chaufförerna att köra så optimalt som möjligt för att minska bränsleförbrukningen och därmed också föroreningar. Med Vehco Co-Driver räknar man med att kunna göra en årlig besparing av dieselförbrukningen på 5-8%.

− Jag är glad över att vi fått förtroende att utrusta Motortransports fordonsflotta med Vehcos mobildatasystem. Vehco Co-Driver är ett komplett system som helt uppfyller kraven från deras verksamhet, säger Andreas Östlund, Försäljningschef hos Vehco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062