23948sdkhjf

Pirellis nya däck lyfts fram av svensk miljöorganisation

Top Ten Sverige, en nyligen lanserad konsumentwebbplats som syftar till att främja användningen av marknadsledande produkter inom energibesparing, har listat Pirelli Cinturato P7 Blue som det bästa däckvalet för konsumenten när det gäller energieffektivitet.

Top Ten Sverige är en online-tjänst som syftar till att öka konsumenters medvetenhet om energibesparing och finns i hela 17 länder i Europa samt i Kina och USA. Webbplatsen och listan hanteras i Sverige av Naturskyddsföreningen och informerar konsumenter om jämförbara produkter när det gäller energieffektivitet och energibesparingar. Det sker genom en öppen och oberoende granskning av varor och tjänster.

Top Ten Sverige (www.toptensverige.se) har noggrant analyserat däckmarknaden och identifierat Pirelli Cinturato P7 Blue som ett däck med marknadsledande rullmotstånd och därför lägst bränsleförbrukning, samt mycket högt våtgrepp (ett säkerhetskriterium), samtidigt med en låg yttre bullernivå. Top Ten Sverige använder de nya kriterierna för däckmärkning baserade på EU:s förordning (Nr 1222/2009) för att identifiera och kvalificera produkter för topplistan. Däckmärkningen som man utgår ifrån omfattar ett energigraderande betyg från "A" till "G" för att klassificera produkter i rullmotstånd och externt buller mäts i decibel.

Den senaste produkten från Pirellis Cinturato familjen, P7 Cinturato Blue, som graderats ”A”, erbjuder 23% lägre rullmotstånd än ett däck i C-kategorin vilket leder till lägre bränsleförbrukning och därmed mindre utsläpp. Till exempel använder en sedanbil på P7 Cinturato Blue däck som kör 1.500 mil per år 5,1% mindre bränsle. Det motsvarar på ett år 52 liter bränsle och minskar koldioxidutsläppen med 123,5 kg.

Pirellis Cinturato P7 Blue ger 9% kortare bromssträckor i vått väglag jämfört med ett däck i samma segment med "B" gradering. I jämförande tester som utförts av oberoende certifieringsorganisationen TÜV SÜD, minskar Cinturato P7 Blue bromssträckor från 80km/h med 2,6 meter jämfört med ett däck som klassificeras med ett "B" betyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.052