23948sdkhjf

Nytt kinesisk-svenskt center för trafiksäkerhet

Representanter för Volvo Car Group (Volvo Cars) deltog i den officiella invigningen av det kinesisk-svenska forskningscentret för trafiksäkerhet i Beijing, Kina. Volvo Cars engagemang i skapandet av forskningscentrat ska ses mot bakgrund av företagets långa historia som ledande när det gäller fordonssäkerhet.

De andra forskningsparterna i projektet utöver Volvo Cars är Chalmers tekniska högskola i Göteborg, Volvokoncernen, kinesiska transportdepartementets forskningsinstitut och Tongji-universitetet i Shanghai. De svenska och kinesiska regeringarna kommer att bidra till att finansiera forskningscentret.

Eftersom Kina, världens största bilmarknad, snabbt förvandlas till ett bilburet samhälle har trafiksäkerhet blivit en viktig fråga för både kinesiska regeringen och allmänheten. Under den dåvarande kinesiske premiärministern Wen Jiabaos besök till Sverige i april 2012 skrev de svenska och kinesiska regeringarna under en avsiktsförklaring med förslag till forskningssamarbete. Detta följdes av ett samförståndsavtal i maj 2012.

Forskningscentret med huvudbas i Beijing fokuserar på ett antal områden:

förbättra trafiksäkerheten i Sverige och Kina
främja utbyte av teknik och kunskap mellan de båda länderna
stödja regeringsbeslut i fråga om trafiksäkerhet
upprätta en plattform för forskning om trafiksäkerhet
Hans Nyth, nuvarande ansvarig för Volvo Cars Safety Centre, blir chef över forskningscentret med start första kvartalet 2013.

- På Volvo är vi mycket nöjda över detta samarbete. Vi har länge satsat på kontinuerliga förbättringar inom trafik- och fordonssäkerhet och är världsledande på detta område. Vi satsar avsevärda resurser på att kontinuerligt förbättra säkerheten i våra bilar och har lanserat många innovationer i branschen. Fotgängarkrockkudden i nya Volvo V40 är det senaste exemplet. Det är därför roligt att vi ännu en gång kan visa upp oss som världsledande inom trafiksäkerhet genom vårt engagemang i detta projekt, säger Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development, Volvo Car Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14