23948sdkhjf

Svenskarna köper allt fler Supermiljöbilar

- Nyregistreringarna av supermiljöbilar, dvs bilar som har ett koldioxidutsläpp på högst 50 gram per km, har hittills i år ökat med 79 procent i riket som helhet. I Stockholms län, där det registreras flest supermiljöbilar, är uppgången 103 procent. Det är visserligen en uppgång från relativt låga nivåer räknat i absoluta tal, men det är en positiv trend vi ser med ett ökat inslag av nya elbilar och laddhybrider på våra vägar, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

- Efterfrågan på nya bilar i Sverige har aldrig varit så stor som i år. Under de första elva månaderna har nyregistreringarna ökat med drygt sju procent och vi kommer för andra året i rad att få ett nytt rekord. Störst har uppgången varit i Kalmar län med ett plus på drygt tolv procent. På den största marknaden, Stockholms län, är uppgången nio procent, säger Bertil Moldén.

- Miljön och trafiksäkerheten gynnas när fler koldioxidsnåla och trafiksäkra nya bilar kommer ut på marknaden och ersätter äldre bilar med betydligt sämre miljö- och säkerhetsprestanda, fortsätter Bertil Moldén.

- Andelen laddbara bilar av de totala nybilsregistreringarna var 3,5 procent i Sverige januari-november i år, vilket är en uppgång från 2,1 procent samma period förra året. Sverige ligger på andra plats i Europa, efter Norge, när det gäller andelen laddbara bilar av nyregistreringarna, säger Bertil Moldén.

- Stockholms län, följt av Jämtlands län har den högsta andelen supermiljöbilar av de totala nybilsregistreringarna, avslutar Bertil Moldén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063