23948sdkhjf

Brenderup Group har förvärvat Mont Blanc

Brenderup Group har förvärvat Mont Blanc, en ledande leverantör av lasthållarsystem för bil- och släpvagnar såsom takräcken, cykelhållare, takboxar samt andra tillbehör för Original Equipment Supply och eftermarknad.

-Jag är mycket glad över att Mont Blanc blir en del av Brenderup Group. Jag välkomnar detta tillägg som ger oss en ny stark produktportfölj och en god potential för att ytterligare bredda erbjudandet inom biltillbehör, realisera synergier och möjliget att fortsätta att växa i nuvarande såväl som nya geografiska områden och distributionskanaler, säger Pål Jönsson, CEO för Brenderup Group.

-Mont Blanc passar väl in i vår expansionsstrategi och adderar ytterligare ett intressant affärsområde till de redan befintliga områdena av trailerförsäljning, specialförsäljning, uthyrning, reservdelar och tillbehör. Det kommer också att ge oss bättre tillgång till Frankrike och den brittiska marknaden, fortsätter Pål Jönsson .

Mont Blanc grundades 1947 och har cirka 140 anställda. Företaget har sitt huvudkontor i Dalsjöfors, Sverige, och har sin huvudsakliga verksamhet i Frankrike, Benelux, Storbritannien och Tyskland. Mont Blanc har etablerat ett marknadsledande erbjudande av transportlösningar inom bilbranschen. Den starka ställningen drivs av bolagets stora produktionskapacitet genom två egna produktionsanläggningar, i kombination med ett starkt fokus på kvalitet, säkerhet, hållbarhet och produktutveckling. Omsättningen för 2016 beräknas uppgå till cirka 230 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063