23948sdkhjf

Hedin Bil har gjort två stora förvärv

Anders Hedin med Hedin Bil fortsätter att växa och nu har man förvärvat dels Porsche-återförsäljaren PCB Västsverige AB med Porsche Center i Göteborg, Borås och Linköping, dels Ana Motorcentrum som driver försäljning av Hyundai, Opel, Seat och Iveco. I förvärvet ingår även Alf Hansson Bil som idag driver försäljning av Hyundai i Lysekil,

Det är I.A. Hedin Bil AB (Hedin Bil), som förvärvat PCB Västsverige AB av nuvarande ägarna Ulf Larsson med familj och Sten Carlsson med familj. PCB Västsverige AB bedriver försäljning och service av Porsche genom Porsche Center Göteborg, Porsche Center Borås och Porsche Service Center Linköping. I förvärvet ingår även rörelsefastigheterna i Borås och Linköping. Tillträde beräknas ske i maj efter godkännande av Konkurrensverket.

-Jag är mycket nöjd att få välkomna Porsche till vår verksamhet och ser fram emot Porsches vidareutveckling i regionen. Varumärket Porsche är mycket starkt och kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt, säger Anders Hedin, vd och koncernchef Hedin Bil. Grundarna har varit dedikerade till försäljning och service av Porsche sedan 1992. -Vi har haft en fantastisk resa med Porsche och jag är glad och stolt att Hedin Bil kommer att driva verksamheten vidare, det skapar en bra plattform för företaget och Porsche att möta kundernas nuvarande och kommande behov, säger John Larsson, vd PCB Västsverige AB.

Anders Hedin Invest AB, genom dotterkoncernen I.A. Hedin Bil AB, utökar också sin närvaro i Trollhättan med att förvärva ANA Motorcentrum AB som idag driver försäljning av Hyundai, Opel, Seat och Iveco. I förvärvet ingår även Alf Hansson Bil som idag driver försäljning av Hyundai i Lysekil, som därmed blir en ny försäljningsort i Hedin Bil-koncernen. Förvärvet träder i kraft 2 maj 2017.

-Det gläder mig att ANA Motorcentrum kommer ingå i vår bilkoncern, dels genom utökning på befintlig ort i Trollhättan och dels genom nyetablering i Lysekil genom Alf Hansson Bil på den bohuslänska kusten, säger Anders Hedin, vd och koncernchef för Anders Hedin Invest och I.A. Hedin Bil.

ANA grundades år 1937 (Aktiebolaget Nyköpings Automobilfabrik) i Nyköping som en sammansättningsfabrik för bilar. När sedan ANA 1960 köptes av Saab bildades det rikstäckande återförsäljarnätet Saab-ANA. Ur detta startades ANA Trollhättan upp som av flera bolag det året. ANA Trollhättan ägdes fram till 2007 av Saab Automobile, då OK-koncernen blev ny ägare.

Alf Hansson Bil i Lysekil har varit verksamma sedan 1984 och är återförsäljare av Hyundai sedan 1991. Det gör dem till en av Sveriges äldsta och mest erfarna Hyundai-återförsäljare.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062