23948sdkhjf

Hedin Bil har gjort två stora förvärv

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Anders Hedin med Hedin Bil fortsätter att växa och nu har man förvärvat dels Porsche-återförsäljaren PCB Västsverige AB med Porsche Center i Göteborg, Borås och Linköping, dels Ana Motorcentrum som driver försäljning av Hyundai, Opel, Seat och Iveco. I förvärvet ingår även Alf Hansson Bil som idag driver försäljning av Hyundai i Lysekil,

Det är I.A. Hedin Bil AB (Hedin Bil), som förvärvat PCB Västsverige AB av nuvarande ägarna Ulf Larsson med familj och Sten Carlsson med familj. PCB Västsverige AB bedriver försäljning och service av Porsche genom Porsche Center Göteborg, Porsche Center Borås och Porsche Service Center Linköping. I förvärvet ingår även rörelsefastigheterna i Borås och Linköping. Tillträde beräknas ske i maj efter godkännande av Konkurrensverket.

-Jag är mycket nöjd att få välkomna Porsche till vår verksamhet och ser fram emot Porsches vidareutveckling i regionen. Varumärket Porsche är mycket starkt och kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt, säger Anders Hedin, vd och koncernchef Hedin Bil. Grundarna har varit dedikerade till försäljning och service av Porsche sedan 1992. -Vi har haft en fantastisk resa med Porsche och jag är glad och stolt att Hedin Bil kommer att driva verksamheten vidare, det skapar en bra plattform för företaget och Porsche att möta kundernas nuvarande och kommande behov, säger John Larsson, vd PCB Västsverige AB.

Anders Hedin Invest AB, genom dotterkoncernen I.A. Hedin Bil AB, utökar också sin närvaro i Trollhättan med att förvärva ANA Motorcentrum AB som idag driver försäljning av Hyundai, Opel, Seat och Iveco. I förvärvet ingår även Alf Hansson Bil som idag driver försäljning av Hyundai i Lysekil, som därmed blir en ny försäljningsort i Hedin Bil-koncernen. Förvärvet träder i kraft 2 maj 2017.

-Det gläder mig att ANA Motorcentrum kommer ingå i vår bilkoncern, dels genom utökning på befintlig ort i Trollhättan och dels genom nyetablering i Lysekil genom Alf Hansson Bil på den bohuslänska kusten, säger Anders Hedin, vd och koncernchef för Anders Hedin Invest och I.A. Hedin Bil.

ANA grundades år 1937 (Aktiebolaget Nyköpings Automobilfabrik) i Nyköping som en sammansättningsfabrik för bilar. När sedan ANA 1960 köptes av Saab bildades det rikstäckande återförsäljarnätet Saab-ANA. Ur detta startades ANA Trollhättan upp som av flera bolag det året. ANA Trollhättan ägdes fram till 2007 av Saab Automobile, då OK-koncernen blev ny ägare.

Alf Hansson Bil i Lysekil har varit verksamma sedan 1984 och är återförsäljare av Hyundai sedan 1991. Det gör dem till en av Sveriges äldsta och mest erfarna Hyundai-återförsäljare.

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Engagerad personal finns bland bilföretagen

Fler indragna körkort

I fjol återkallades nästan 37 000 körkort i Sverige, vilket är en ökning med 6 procent jämfört med året innan. Den största procentuella ökningen sker i kategorin rattfylleri eller drograttfylleri. M Sverige vill därför se alkolås i alla nya bilar.

Haldex anmäler sin största ägare till EU

Mer jämställdhet i ackrediteringsvärlden

Mazda firar 100 år av finurlighet

Biltillverkaren vi i dag känner som Mazda Motor Company såg dagens ljus för 100 år sedan. Men från början handlade det inte om bilar.

Plus 1

Så mycket försämras ett elbilsbatteri med tiden

I de flesta fall försämras elbilsbatteriers kapacitet mycket långsamt. Men det finns faktorer som accelererar processen. Det visar data från kanadensiska Geotab.

Nyhetsbrev

Planerar testbana på land för Porsches vintertester

Arkiv

Ola Källenius: stora förändringar väntar Daimler

Plus

Tema Reservdelar: Så arbetar verkstäderna med hållbarhet

När kraven på hållbarhet i verkstäder ökar råder det delade meningar på olika arbetsplatser. En del tycker att det är en självklarhet medan andra är mer kluvna.

Årets Hållbarhetsprofil: ”Egentligen vill man inte vara unik”

I de flesta kategorier gäller det att sticka ut för att vinna pris, men för Årets Hållbarhetsprofil är inte det ett särskilt viktigt mål. Det handlar istället om att brinna för saken och att göra det man tycker är rätt.

Ford utvecklar unika 3D-printade låsmuttrar

Plus

MRF och SFVF utvecklar elsäkerhetsstandard – på var sitt håll

En säkerhetsstandard för arbeten på eldrivna fordon är hett efterfrågad. Både MRF och SFVF arbetar med frågan, på var sitt håll.

Plus 1

Tema Reservdelar: Kraven på begagnade bildelar ökar

Allt fler försäkringsbolag ställer krav på att bilverkstäder ska använda begagnade bildelar vid reparationer. Det är både bättre för miljön och kostar mindre. Det kan samtidigt innebära att bilägaren inte får en bättre bil efter reparationen.

Ledare #6: Bilbranschens förkylning kräver rätt medicin

Krav på laddplats vid parkeringsbyggen

FKG: Snabba upp beslut om flexibelt korttidsarbete

Mercedes nya framtidsanläggning finns i Nyköping

Kan elbilar bli bra business för verkstäderna?

Alla i branschen känner till de dystra utsikterna: elbilar innebär mindre arbete för verkstäderna, eftersom elbilarna består av färre mekaniska delar och som inte behöver bytas i samma grad som på en traditionell bil. Men den senaste tiden har vi sett att elbilar oftare krockskadas och det kan innebära intäkter för verkstäderna.

4

Fortsatt minskat antal bilverkstäder

Antalet bilverkstäder fortsätter att minska i Sverige, enligt färsk statistik som Motorbranschens Riksförbund, MRF, har tagit fram. Man konstaterar att cirka 1 000 verkstäder har försvunnit de senaste åren och att det beror på flera faktorer.

Volvo Cars och Geely kan gå samman

Motorbranschcollege i nytt samarbete för elbilsutbildning

Framtiden är redan här i motorbranschen och efterfrågan på elbilar, laddhybrider och vanliga hybridbilar slår nya rekord. Genom ett nytt samarbete med Kia Motors Sweden ökar Motorbranschcollege ytterligare kvaliteten på utbildningen inom fordonsteknik hos anslutna gymnasieskolor.

Coronaviruset stoppar Volvos produktion

Volvo förväntas förlora minst två veckors försäljning, produktion och leveranser i Kina på grund av Coronaviruset.

Prov Polestar 1: Lämna tandborsten hemma

I samband med elbilsmässan eCarExpo fick Motormagasinet chansen att köra superhybriden Polestar 1. Vår utsände rapporterar om sugande acceleration och stunsiga stötdämpare.

eCarExpo bjuder på 20 premiärer

På eCarExpo, mässan för alla laddbara bilar som hålls i Friends Arena, finns chansen att provköra elbilar på en inomhusbana.

Däckverkstäderna kränger budgetdäck – tänker inte på säkerheten

Volvos vinst ökar – då får anställda bonus

Volvo Cars backar i Kina och Sverige

Ledare #5: Nej, bilar är inte mobiltelefoner

Storbritannien tidigarelägger fossilförbud

Nya regler vid förarprovet

Härnösand får ny besiktningsstation

Opel bygger batterifabrik i Tyskland

Hedin diskuterar samgående med holländska Stern

Antal återkallade personbilar ökade 2019

If tar förstaplats i MRF-enkät

Klart: de Meo tar över Renault

Se alla Företagens egna nyheter

Vinnare utav en MegaVac Prime, Vindrutereparationsutrustning

Produktnyhet från Purflux! AHC534

Fler tjejer söker transporttekniska utbildningar

Nu har vi ny hemsida!

PURFLUX uppdaterad app

PSST... personligt, smidigt, skräddarsytt och tryggt

Produktnyhet från Purflux! L1050

Kurs inför nycertifiering inom F-gas kat. V

Kia Stinger avtagbar dragkrok från GDW

Vad är ett ljushärdande lim? och Hur fungerar ett UV-lim?

Jeep Renegade avtagbar dragkrok

IT-system med tillgång till alla bilmärken och 100% garanti.

Transportföretagen söker stjärnor till Yrkes-SM!

Hjullager med drivaxel för Sprinter och Crafter

Kan jag använda ett gammalt lim?

Mobilitet i fokus

Backa som ett proffs

Transportföretagen får 530 000 kronor till validering!

Min silikon härdar inte som den ska? Vad händer nu då..?

Få 10% rabatt på installationsmaterial

Nu rullar vi mot en ny däcksäsong

Jaguar E-Pace Dragkrok frän GDW

Få tillgång till bils servicehäfte digitalt i e-Boks Plus

Så väljer du rätt skärvätska - vi guidar dig!

Tri-Pak

Sänd till en kollega

0.094