23948sdkhjf

Hedin Bil växer med två nya förvärv

I.A. Hedin Bil AB, genom dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB, har övertagit 100% av Burlingruppens BMW:s verksamhet i Skellefteå och tecknat avtal om att förvärva 100% ägarskap av Eriksson Bilteam AB i Gävle. 

-Förvärvet av BMW i Skellefteå ligger helt i linje med vår strategi att expandera i östra och norra delen av Sverige och ger oss ytterligare möjligheter till synergieffekter inom Bavaria, säger Johan Frisk som är vd för Bavaria Sverige.

Genom uppköpen når Bavaria ökad volym, ökad omsättning och en bredare geografisk täckning samt möjlighet till ökade synergier.

Bilmarknaden är i förändring och det finns en tydlig trend i konsolidering inom branschen.

-Vi ser positivt på att BMW-delen renodlas under varumärket Bavaria med Hedin Bil i ryggen och att verksamheten får ett ökat stöd från centrala funktioner, säger Stefan Burlin VD på Burlin Motor AB.  

Omsättningen för BMW:s verksamhet i Skellefteå uppgår till 90 MSEK och sysselsätter 13 medarbetare. Verksamheten består av försäljning, service och reservdelar för BMW.

-Förvärvet av Eriksson Bilteam i Gävle ligger helt i linje med vår strategi att expandera i östra och norra delen av Sverige och ger oss ytterligare möjligheter till synergieffekter inom Bavaria, säger Johan Frisk..

Genom uppköpen når Bavaria ökad volym, ökad omsättning och en bredare geografisk täckning samt möjlighet till ökade synergier.

- Vi är väldigt glada över att Bavaria, med I.A. Hedin Bil AB i ryggen, är den aktör som kommer att överta verksamheten. Bavaria är en stark och etablerad aktör med ett tydligt kundfokus. Jag är övertygad om att det kommer att skapa nya förutsättningar för tillväxt i Gävle, säger Christer Ericsson, ägare och vd för Eriksson Bilteam i Gävle.

Omsättningen för Eriksson Bilteam i Gävle uppgick under 2016 till ca 130 miljoner kronor och bolaget sysselsätter 30 st medarbetare. Verksamheten består av försäljning, service och reservdelar för BMW och Opel.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063