23948sdkhjf

Rasmus Lindh kör Road to Indy i USA 2018

Nu är det klart! Rasmus Lindh blir nästa stora talang som får chansen i Road to Indy i USA. Och han har fått möjlighet att köra för toppteamet Pabst Racing som blev tvåa i serien 2017.

I oktober åkte Rasmus över till USA för att testa med ett av teamen i USF2000 som körs ihop med IndyCar och IndyLights i USA. Inför resan hade Rasmus bara en enda testdag i en Formula Renault 2.0 på Mantorp Park som enda merit i en singleseater.

På plats i USA på den klassiska racingbanan Miami Homestead gjorde Rasmus mycket fina insatser och plötsligt stod ytterligare tre team på kö och ville testa med Rasmus. Rasmus fick då möjlighet att testa på banor som Indianapolis Motor Speedway, Chicago Autobahn Circuit och Sebring International Raceway.

Resultat? Tre inofficiella banrekord på Chicago Autobahn Circuit, Sebring International Raceway och Barber Motorsport Park!

Så ganska omgående var han tillbaka i USA för att testa för toppteamet Pabst Racing. På det första officiella testet med USF2000 på Indianapolis Motor Speedway blev han femte snabbaste förare med hela startgridden inför säsongen 2018 på plats.

Rasmus har också fått ovärderligt stöd av Stefan ”Lill-Lövis” Johansson som varit i daglig kontakt med Rasmus under testerna i USA.

Första loppet för Rasmus i USA blir på Firestone Grand Prix at St. Petersburg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063