23948sdkhjf

GKN kardanaxlar till Drivknuten.se

Drivknuten.se blir ny representant för GKN. Företaget har under bara några år etablerat sig som en specialist inom delar för drivlinan med Sveriges största och bredaste lager av drivaxlar, drivknutar och kardanaxlar. Det är också därför GKN under en lägre tid sneglat på den envisa uppstickaren på marknaden.

GKN är en av Europas absolut största tillverkare av kardanaxlar och drivaxlar med bl.a. det välkända varumärket Löbro under sitt paraply. Under dessa varumärken ligger företagets tillverkning av originalaxlar till BMW, Ford, VAG men också Volvo. GKN har en bred tillverkning av kardanaxlar till merparten av alla bilmärken.

Företaget har en omfattande OEM-tillverkning av bildelar och främst då naturligtvis för drivlinan, men även inom utveckling av hybridteknik, helelektriska drivlinor och kinetic energiåtervinning.

GKN är också en stor sponsor inom Formel 1 och nu också inom ständigt växande och allt viktigare Formula E.

– För oss är detta naturligtvis ett jättelyft och en stor ära, säger Alen Rasic, vd för Drivknuten.se. Vi får med GKN och Löbro tillgång till ett betydligt mycket större sortiment än vi haft tidigare, inte minst med många spännande helt nya kardanaxlar för oss, vilket är jätteviktigt just nu då kardanaxelsidan som är ett växande segment för oss.

– Redan under januari lade vi upp en hel del intressanta produkter på vårt lager i Helsingborg, så att vi precis som för vårt övriga sortiment snabbt kan fortsätta att leverera till våra viktiga verkstadskunder samma dag som de beställer, säger Alen belåtet.

– Inledningsvis handlar det om 300-400 kardanaxlar eller kardanaxeldelar som är helt nya för vårt sortiment - och det är bara början. Det finns ytterligare flera mycket intressanta områden som vi inte berört ännu som vi kommer att titta på så fort vi fått full kontroll på kardansortimentet, tillägger Alen med eftertryck.

– Vi från GKN´s sida är mycket nöjda med att inleda ett samarbete med Drivknuten.se. De är väldigt aggressiva i sin marknadsföring och utveckling, och växer inom ett segment som är väldigt viktigt för oss och våra varumärken, konstaterar Michael Larsen, produktansvarig på GKN i Skandinavien.

– Drivknuten.se är trots sin storlek otroligt kunniga inom sitt epitet vilket krävs för att kunna implementera nya produkter inom ett tämligen komplicerat område, samtidigt som de visar att de är villiga att satsa. Så vi ser med tillförsikt på framtiden tillsammans, säger Michael nöjt.

– I slutet av 2018 räknar vi med att ha någonstans runt 800 artiklar totalt från GKN. Men vi har många fler mycket intressanta nyheter att berätta om, men det återkommer vi om så snart allt är klart, säger Alen avslutningsvis.

 

Bildtext:

Här testas en komplett drivlina på GKN´s fabrik i Tyskland. V

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078