23948sdkhjf

Tesla öppnar nytt i södra Stockholm

Tesla Motors blir bland de sista att etablera sig i bilmekkat Smista Allé, mittemot Bilia och alldeles intill E4 vid Kungens Kurva i Stockholms södra infart.

I dag driver Tesla verkstäder i Malmö, Göteborg och InfraCity i Stockholm. Men i mitten av mars godkände Huddinge kommuns Natur- och Byggnadsnämnd bygglovet gällande renovering av redan existerande industrifastighet i Segeltorp söder om Stockholm. På Mälarvägen 15, mittemot Bilia, kommer Tesla bygga landets största elbilsverkstad.

Tesla planerar att skala upp hela organisationen inför utrullningen av nya Model 3 som nu har börjat levereras i USA och förväntas nå svenska kunder i början av 2019. Enligt Teslas storslagna planer ska företaget anställa 1 400 nya tekniker och etablera hundra nya servicecenter som backas upp av ambulerande servicebilar runt amerikanska och europeiska storstäder.

Att Tesla tar höjd för en försäljningsökning av kommande Model 3 även i Sverige märks på det väl tilltagna antalet serviceplatser i Segeltorp. I bygglovsansökan framgår att fyrtio personer kommer att arbeta i verkstaden.

I anslutning till verkstaden finns ett litet showroom med plats för tre bilar där väntande servicekunder kan se Teslas aktuella modellprogram. Därutöver planeras utrymmen för max trettio personer som ska arbeta med administration av serviceverksamheten.

Byggnadens huvudsakliga användning kommer att vara reparationer, service och underhåll av elektriska bilar. Inga reparationer av plåtskador eller lackeringsarbeten kommer att utföras.

Vilket kvartal anläggningen beräknas stå klar vill inte Tesla kommentera i dagsläget trots att bygglovet är godkänt.

När det gäller Stockholm kan vi inte kommentera något eftersom det är ett så tidigt skede, säger Maria Lantz, Communications Manager för Tesla i Sverige, Danmark och Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109