23948sdkhjf

”Kunderna hittar hit”

De huserar i tillfälliga lokaler i undanskymt läge och behöver öka omsättningen med en halv miljon enbart för att klara hyran i de nya lokalerna. Men ägaren Ture Huhtala ser möjligheter och tänker locka nya kundgrupper efter flytten.

2016 fick Däckia-anslutna familjeföretaget Solna Däckservice besked om att lokalerna man hyrde sedan många år i centrala Solna strax norr om Stockholm city skulle rivas och ersättas av nya bostäder.

Jakten på nya lokaler påbörjades och det var först i september i fjol som man hittade en ersättningslokal som passade för verksamheten. Efter förhandlingar lyckades man förhala flytten till strax efter höstens däckbytarsäsong:

– Det första utflyttningsdatumet vi fick var sista september, men vi fick förlängt med två månader på vårt gamla ställe. Hade vi inte fått det så hade vi haft problem, berättar Ture Huhtala.

Läs del I: Solna Däckservice förbereder sig för flytt

del III: De ger järnet för att klara den högre hyran

Nu är hela verkstaden inklusive däckhotellet flyttade till de tillfälliga lokalerna i Postens gamla terminal i Tomteboda intill Essingeleden vid Norrtull.

Läget är undanskymt och anonymt – hittar era kunder till er nu?
– Jo, de hittar faktiskt hit. Vi har haft bra fart hittills Vi har skickat SMS till alla våra kunder och informerat dem ordentligt. Så det fungerar jättebra.

Den 1 februari går flyttlasset för Solna Däckservice igen, då man får flytta in i sina nya lokaler i Kista några kilometer norrut längs E4 efter att den nya hyresvärden blivit färdig med anpassningar och ombyggnader.

– Jag hoppas att vi får komma in i lokalerna lite innan dess och påbörja med själva verkstadsdelen, medan de jobbar med brandväggar lite längre in i lokalen.

Er nya hyra blir en halvmiljon högre på årsbasis – hur ser ni på möjligheterna att öka omsättningen?
– Det blir självklart en utmaning. Vi får försöka dra ned på alla kostnader så mycket det går och sedan slå på stora djungeltrumman att vi har mycket platser i nya däckhotellet.

Tänker ni satsa extra på marknadsföring nu?
– Ja, nu får vi försöka ge oss på Sollentunaborna på andra sidan E4 med någon form av direktreklam till alla hushåll till att börja med. Företagen runt om i Kista vet vilka vi är. Vi har många företag redan idag som är kunder hos oss och som huserar i Kista.

Så ni ser inga risker för att ni tappar större kunder i och med flytten?
– Nej, snarare tvärtom. Vi får kanske fler av de företag som håller till i Kista nu. Många däckverkstäder runt om i Stockholm har fullt på sitt däckhotell och då kanske vi kan komma som en räddande ängel. Sedan är det ju så idag att man inte längre kan konkurrera med priset utan måste konkurrera med bra service, avslutar Ture Huhtala.

Läs del I: Solna Däckservice förbereder sig för flytt

FAKTA Solna Däckservice
3 bryggor som blir 4 efter flytten.
6 anställda som blir 7 i och med flytten.
Däckhotell med ca 2300 omgångar däck. Målet är att öka beläggningen till ca 3000 omgångar i nya lokalerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109