23948sdkhjf

Mercedes-Benz startar team för Formel E

Ännu ett bilmärke satsar nu på Formel E. Mercedes-Benz EQ Formula E Team är namnet på Mercedes stora satsning på Formel E. 2019/20 debuterar man med två bilar i ABB FIA Formula E Championship.

 Även om Mercedes har en lång och framgångsrik historia inom motorsport så är det helt ny mark som nu ska brytas i och med intåget i den helt eldrivna Formula E.

– Det är en unik serie med unika utmaningar, säger Toto Wolff som är chef för Mercedes-Benz Motorsport.

Då detta är motorsport med helt ny teknik så betyder det stora utmaningar även för bilmärken med lång erfarenhet av motorsport. Mercedes har en fördel i sammanhanget då man har fått stor erfarenhet av eldrift i bilar i Formel 1 där ju hybriddrift ingår sedan flera år.

Hjärtat i bilen kommer att utvecklas hos Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP) i Storbritannien. HPP är Daimler-koncernens kunskapsnav för hybridteknologi i prestandafordon sedan mer än tio år. Här har man bland annat arbetat med KERS hybrid-systemet i Formel 1 och den extrema eldrivna versionen av måsvingen - SLS AMG Coupé Electric Drive.

Men det är kunskapen om man fått under utvecklingen av den nuvarande F1 hybridmotorn med energiåtervinning som blir själva hörnstenen även i Formel E -projektet.

Teamet kommer vidare att anlita HWA AG i AMG:s hemstad Affalterbach för att sköta verksamheten i teamet under träning och tävling, vilket är något man redan gör för ett annat av teamen i serien. Dessutom kommer Formel 1 teamet Mercedes-AMG Petronas som tagit alla de fyra senaste F1-konstruktörsmästerskapen att vara med och bidra med sin kompetens på olika sätt.

– Den kombinerade kunskapen i Mercedes-familjen ger oss perfekta förutsättningar för vårt nya Mercedes EQ Formula E Team, säger Toto Wolff.

Mercedes EQ Formula E Team kommer att köra sitt första lopp i ABB FIA Formula E Championship under Säsong 6 (2019/20).

Begreppet EQ står för ”Electric Intelligence” och är Mercedes-Benz nya varumärke för elektrisk mobilitet. Här ingår allt från elbilar till laddboxar och hem-batterier.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062