23948sdkhjf

Bilia världsmästare i Volvo Cars världsfinal för service och skadetekniker

Efter vinst i den svenska uttagningen till VISTA (Volvo International Service Training Award) fortsatte segertåget för Bilia Skövde. Laget med Jerker Broo, Madeleine Karlsson och Dennis Blomquist vann i skadeklassen när världsfinalen avgjordes i Göteborg. Bilia Skövdes lag i serviceklassen kom på sjätte plats.

Sammanlagt var det tävlande från ett 60-tal länder som var inbjudna till Göteborg för att göra upp om världsmästartiteln för lag i två klasser. Skadeklassen med 13 lag var i första hand inriktad på olika plåtskador medan serviceklassen med 42 lag hade utmanande uppgifter att lösa kring motorer och växellådor.

– En fantastisk rolig vecka som började med själva tävlingsdagen. Vi kände att vi hade gjort bra ifrån oss men vågade inte tro att det skulle räcka till guld, kommenterade Madeleine Karlsson.

Tävlingen var uppdelad i ett antal praktiska arbetsmoment där det bland annat gällde att rikta en skadad dörr, byta ut strålkastare och kalibrera ljuset. Vid en station var utmaningen att mäta om en bromsskiva var sned eller inte. Alla delmomenten hade en maxtid, överskreds den blev det poängavdrag. De tävlande lagen hade också en teoridel som bestod av ett 30-tal frågor. För Skövdelaget blev en fråga om CarPay lite extra knepig men det löste sig till slut.

– Vi kom aldrig i tidsnöd utan hade ett bra samarbete hela vägen. Mina kollegor Jerker Broo och Dennis Blomquist kombinerar ett stort kunnande med bra tävlingsnerver och vi ville verkligen stå överst på pallen, säger Madeleine Karlsson som bland annat arbetar med reservdelar på Bilia Skövde.

Bilia Skövde var även representerade i serviceklassen där konkurrensen var tuff med 42 kvalificerade lag. Laget med Emil Mellblom, Magnus Gullbrandsen Larsson och Mattias Björkenor låg bra till i tävlingen och hade länge chansen att ta en pallplats. Ett misstag i ett av delmomenten ställde dock till det och laget blev till slut sexa.

Efter den inledande tävlingsdagen väntade ett digert program för deltagare från ett 60-tal länder. Naturligtvis fick man åka Blå Tåget när det var dags att besöka Volvos Torslandafabrik. Men det blev även utflykter till Tjolöholm, Nääs Slott, gokartkörning samt ett stopp på Volvo Ocean Race i Frihamnen.

-En kanonvecka som blir ett minne för livet och som bygger upp en härlig teamkänsla. Det var dessutom väldigt kul att få träffa tävlande från så många andra länder. Nu hoppas vi få chansen att försvara vår vinst i kommande tävlingar, men bara att vinna den svenska uttagningen är en väl så tuff uppgift, konstaterar Madeleine Karlsson.

 

 

Bildtext: Bilia Skövde kan nu titulera sig världsmästare. Jerker Broo, Madeleine Karlsson och Dennis Blomquist fick lyfta den ståtliga pokalen efter vinst i VISTAS skadeklass.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078