23948sdkhjf

SFVF:s avsiktsförklaring för tunga fordon

-SFVF startades 2013 för att tillvarata verkstädernas intressen. Under de här fem åren har vi vuxit till att bli Nordens största fordonsbranschförening vilket visar att behovet var större än vad många förväntat sig, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

-Med SFVF:s samlade kompetens inom allt som berör verkstad och erfarenhet från myndigheter, departement och verk har vi för avsikt att höja kvalitén i hela branschen säger Ulf Stefansson jurist på SFVF. Efter vår samlade bedömning av behovet, fann vi att intresset är stort av olika certifieringar. Vi har nu tillsammans med våra medlemmar startat upp arbetet för att skapa en egen standard till tunga fordon.

-Standarden är en förlängning av den internationellt erkända skadestandarden (Eurogarant) som nu också införs på skadeverkstäder. På Konsumnetvägledardagarna i maj offentliggjordes delar av vår avsikt för Konsumentvägledare från 290 kommuner, Regeringsföreträdare, Konsumentverket, Sveriges Konsumenter, Hallå Konsument mfl. Tunga fordon har i princip alltid en juridisk ägare men krav på kvalité och miljöledningssystem är alltid något som kunden förväntar sig oavsett om kunden är juridisk eller fysisk, avslutar Bo Ericsson.

Bild: Colourbox

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063