23948sdkhjf

Dubbelseger för Emil Sonesson i VolvoCupen.

VolvoCupen, som MotorMagasinet sponsrade i flera år, rullar på och nu är en ny säsong snart över. SSK:s stora sommartävling Raceweek på Kinnekulle ring blev en fartfylld fest med massor av racing, dans, god mat och mycket folk. I år bjöds det som vanligt på ett fullspäckat program med flera gästklasser. Publiken fick se många händelserika race när kampen om pallplatserna skulle avgöras.

Detta var fjärde deltävlingen i VolvoCupen och denna gång fick förarna köra shootout, då tidsschemat tillät detta. Shootout innebär att topp 5 från grundkvalet går vidare för att sätta sin bästa tid under ett enda varv. Det var hårt om sistaplatsen för att gå vidare till denna shootout mellan William Gunnarsson och Pernilla Nyström. Men Gunnarsson var snabbare i sin Volvo S40 och knep femteplatsen. Vidare gick också Sanna Andréasson (Volvo 850), Peter Wiborg (Volvo 855), Emil Sonesson (Volvo 850) och Filipe Skagerfält (Volvo 940), där den sistnämnde var snabbast i grundkvalet. Filipe höll även för trycket när det var dags för shootout och satte 1:02.690, som räckte för att ta pole position till race 1. Tvåa blev Emil Sonesson, trea Peter Wiborg, fyra Sanna Andréasson och femma William Gunnarsson.

 

I Race 1 var det stillastående start. Där Filipe och Emil Sonesson kom iväg allra bäst från första led. Emil var snabbast genom kvarn kurvan och kom tillbaka som ledare. Bakom Emil var det tät kamp om pallplatserna mellan Filipe, Sanna, Pernilla, Peter och William. Filipe låg tvåa och försökte köra om ledande Emil emellanåt, men kom aldrig förbi. När det återstod ett varv väntade alla på attacken från Filipe, men när båda skulle ta sig igenom sista kurvan ville inte Filipes Volvo 940 vara med längre. Motorn dog och han rullande sakta i mål som sexa. Snöpligt! En besviken Filipe klev ur bilen precis efter mål och var givetvis frustrerad över detta slut. Tvåa blev nu istället Peter Wiborg och trea William Gunnarsson.

 

I Race 2 var det som vanligt rullande start, där det även är omvänd startordning på topp sex. Nu stod Pernilla Nyström och Filipe Skagerfält, som var tillbaka i första led, där Pernilla gjorde en kanonstart och gick ut som ledare. Hon lyckades hålla ledningen ett tag, men sen kom dom snabba grabbarna ifatt och stressade på. Emil Sonesson körde förbi i sin 850 och tog över ledningen. En ledning han höll i mål. Dubbelseger för Sonesson! Tvåa slutade Peter Wiborg och trea Filipe Skagerfält, som var glad att bilen höll ända in i mål. I övrigt var det kamp om alla platser i fältet, där förarna bjöd publiken på bra show.

 Nästa deltävling avgörs på Karlskoga Motorstadion den 8:e september.

 Tabell VolvoCupen:

 

Plac                    Startn.               Namn:              

1                         28                       Sanna Andreasson       558 Poäng

2                         71                       Emil Sonesson                            542

3                         12                       Filipe Skagerfält Vasconselos 438

4                         94                       Rickard Bertilsson                      436

5                         11                       Peter Wiborg                              410

6                         33                       Julia Eliasson                               382

7                         15                       Pernilla Nyström                        376

8                         36                       Adam Olinson                             354

9                         75                       Niklas Angbo                               344

10                       18                       Filip Sjögren                                298

11                       13                       William Gunnarsson                  262

12                       81                       Michael Haflidason                   164

13                       115                    Stian Theodorsen                       80

 Bild:Racefoto

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078