23948sdkhjf

Lämnade för Wayke – nu återvänder de till Blocket

Blocket har fått tillbaka nästan hälften av de bilhandlare som lämnat sajten det senaste året. Flera handlare lämnade Blocket för nya konkurrenten Wayke.se.

Förra sommaren lanserades nya bilannonssajten Wayke.se och bakom mångmiljonsatsningen står Scania Volkswagen Återförsäljarna och Svenska Volvohandlarföreningen.

Flertalet bilhandlare slutade helt att annonsera sina bilar på Blocket och satsade istället på enbart Wayke. Nu avslöjar nyhetssajten Breakit.se att Bilia och flera andra Volvo-handlare börjat annonsera på Blocket igen, samtidigt som de fortfarande annonserar på Wayke.

Läs även: Bilia lämnar Blocket

Vi testar just nu att ha våra Volvo och Renault-bilar på Blocket igen. Det är väldigt svårt att jämföra olika perioder för det finns väldigt många parametrar. Vi håller just nu på med en utvärdering av det som ska vara klar 15 september. Det här handlar om att vi vill ha så mycket kunder som möjligt för så lite pengar som möjligt”, säger Bilias marknadschef Anders Rydheimer i en intervju med Breakit.se.

Blocket har enligt egna uppgifter det senaste året hittills förlorat 225 bilhandlare, medan 95 av dessa i skrivande stund upptagit sin annonsering på Blocket igen.

I en rapport från Danske Bank uppskattas Blocket ha förlorat 7 procent av sina bilannonser till konkurrenten Wayke.

Läs även: Bilia lämnar Blocket

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078