23948sdkhjf

Stor rockad i bilhandeln. Dansk aktör tar över Hyundai i Sverige

Danska Nic. Christiansen Gruppen blir ny Hyundai-importör i Sverige.

Nic. Christiansen Gruppen, som har sitt huvudkontor i Kolding i Danmark, är sedan tidigare importör av Jaguar Land Rover i Danmark, Sverige och Norge, importör av Honda i Finland och Baltikum, importör av Hyundai i Danmark samt importör av SsangYong i Sverige och Danmark.

Om bakgrunden till att man nu också kan skriva importör av Hyundai på den svenska marknaden på visitkortet, säger vd för Nic. Christiansen Gruppen Niels Bertelsen:

-Som dansk Hyundai-importör har vi en djup kunskap om Hyundai-organisationen och de många spännande och innovativa produkter som Hyundai lanserar under de kommande åren.

Samtidigt har vi särskilt god kännedom om den svenska marknaden via vår import av Jaguar, Land Rover och SsangYong, och vi är övertygade om att vi mot den bakgrunden kan åstadkomma en lång rad synergieffekter, som ökar försäljningen av Hyundai i Sverige och gör Hyundai till en ännu starkare aktör på den svenska marknaden.

Datum för när affären kommer att fullföljas bestäms inom kort, men hur verksamheten kommer att utvecklas är för tidigt att uttala sig om.

-Först och främst är vi mycket nöjda med att vi lyckats landa importen av Hyundai i Sverige och att man från Hyundai Motor Europe visat oss den tilliten. Vi kommer inom de närmaste veckorna att träffa medarbetarna och återförsäljarna för att inviga dem i våra visioner för framtiden. Innan detta händer har vi inga fler kommentarer, säger Nils Bertelsen.

Historien om Nic. Christiansen Gruppen började 1967 med importen av BMW till Danmark. I dag är huvudaktiviteterna i koncernen importen av Hyundai, Honda, SsangYong, Land Rover och Jaguar, de tre bilkedjorna Bayern AutoGroup, Terminalen, British MotorGroup samt leasing- och finansieringsbolaget NCG Finans. Nic. Christiansen Gruppen har verksamhet i Danmark, Norge, Sverige, Finland samt Baltikum och sysselsätter omkring 630 medarbetare.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063