23948sdkhjf

De är snart Godkänd Bilverkstad

De har alltid jobbat hårt med kundnöjdhet. Nordmarkens Motors serviceanläggning i värmländska Årjäng gör sig redo för att bli Godkänd Bilverkstad.

Nordmarkens Motor och dess anläggning i Årjäng var först ut med att bli pilot för Godkänd Bilverkstad, det vill säga börja jobba tillsammans med MRF (Motorbranschens Riksförbund) mot att uppnå certifieringen Godkänd Bilverkstad.

– Det kändes naturligt för oss att ansöka om anslutning. Vi har som märkeshandlare, Opel och Suzuki, alltid följt tillverkarens krav på kunnande, rutiner och kundbehandling. Sedan har vi varit med i Kontrollerad Bilverkstad och i våras när vi anslöt oss till Autoexperten uppfyllde vi deras krav på ackreditering, berättar Nordmarkens Motors vd Niklas Hammar.

– Allt detta har givetvis kostat oss en hel del, men i gengäld har vi fått en trogen kundkrets och undvikit onödiga reklamationer, tillägger Niklas Hammar.

På Nordmarkens Motor har man alltid jobbat ambitiöst med kundnöjdhet i såväl verkstaden som bilhallen och 2016 blev man av Opel utsedda till Sveriges bästa Opel-handlare.

– Nu ser vi hela ”ackrediteringen” med Godkänd Bilverkstad som en uppgradering av hela bilverkstadsbranschen och att vi tillsammans följer de lagar och regler som gäller för oss kring kvalitet, kundbehandling och miljöhänsyn. Tillsammans med mina kollegor inom regionen hoppas jag på att vi tillsammans kan få tillfälle att berätta för de styrande i kommunen om vårt initiativ för ett ansvarsfullt åtagande gällande bilservice för både människor och miljö, säger Niklas.

Personalen är entusiastiska inför anslutningen till Godkänd Bilverkstad och de är väl införstådda med vad det innebär, påpekar Niklas Hammar.

– Vi har ett bra och sammansvetsat gäng på företaget.

Nordmarkens Motor har varit med som bollplank gentemot MRF allt sedan arbetet med att sjösätta kvalitetsmärkningen Godkänd Bilverkstad började för cirka två år sedan.

– Det här är något som kan bli riktigt bra om det blir på rätt sätt, avslutar Niklas Hammar.

Läs även: De är första pilotverkstaden för Godkänd Bilverkstad

                 Så här sker kontrollerna av Godkänd Bilverkstad-företag

FAKTA Nordmarkens Motor
Har bilförsäljningsanläggningar med serviceverkstad i Årjäng och Karlstad i Värmland.
Återförsäljare av Opel och Isuzu samt serviceverkstad auktoriserad för Chevrolet, Saab och Suzuki och ansluten till Autoexperten.
Omsättning: drygt 42 milj kr (2017)
ca 13 anställda

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08