23948sdkhjf

Razzior mot bilvårdsföretag för att hitta illegal arbetskraft

Polisen är sedan den 1 juli i år tillsynsmyndighet för att kontrollera arbetskraft. Nu genomför polisen tillsammans med andra myndigheter regelbundet razzior, eller tillslag mot företag, bland annat bilvårdsföretag.

Senast i veckan då företag i Uddevalla-området kontrollerades. Resultatet blev att sex män som arbetat illegalt i Sverige togs omhand och kördes till ett särskilt förvar i Kållered utanför Göteborg där de ska utredas och troligen föras tillbaka till sitt hemland.

Tillslagen sker tillsammans med Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Kronofogdemyndigheten, Migrationsverket och Försäkringskassan.

Kontrollerna görs av företag i så kallade riskbranscher, som enligt polisen kan handla om bilvårds-, skönhets-, restaurang- och byggbranschen.

Myndigheterna som utför tillslagen jobbar utifrån tips som inkommit till bland annat polisen.

-Det är på arbetsplatser där vi vet, erfarenhetsmässigt, att det bedrivs illegalt arbete. Vi gör det här av flera olika orsaker. Vi är många myndigheter som samverkar och vi har fått tips på företag där de, enligt tipsarna, använder sig av illegal arbetskraft, säger Stefan Kristiansson, polischef i Uddevalla till bohusläningen.se.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078