23948sdkhjf

Nu startar en ny bildelningstjänst i Stockholm med 300 Renault ZOE

Från och med den 31 oktober finns 300 elbilar av modell Renault ZOE tillgängliga för Stockholms invånare.

Bakom satsningen ligger Renault och det japanska bildelningsföretaget Aimo Solution som tidigare i höst annonserat sitt samarbete med en ny mobilitetstjänst i Stockholm.

Samtliga bilar är helt eldrivna och av märket Renault ZOE som har en räckvidd mellan 200 till 300 km. Bilarna kan lätt hämtas upp och enkelt lämnas i s k hot spots som finns i Stockholms innerstad, Hammarby Sjöstad, Solna, Liljeholmen och Hjorthagen, skriver Renault i ett pressmeddelande.

Från den 31 oktober kan Aimos app laddas ner kostnadsfritt för Stockholmare som behöver hyra en bil och inom bara några minuter kan föraren sitta bakom ratten på en elbil. Allt sköts via appen och man betalar en hyra på 6 kronor per minut. Efter 17 minuter övergår taxan automatiskt till en timkostnad på 100 kronor för första timman. När färden är över lämnas bilen på någon av de hot spot som är i närheten.

-Vi ser fram emot att följa det här projektet och är glada att Aimo valt ZOE som en smart, city-elbil i Stockholm. Samarbetet med Aimo Solution i Stockholm bekräftar Renaults strategi att bildelningstjänster är en av lösningarna till hållbar mobilitet för framtiden. Med över 5 000 ZOE i tjänst i 8 stora städer i Europa leder Renaults bildelningsmarknaden för elbilar, säger Alain Thoral, EV Direktör Renault Nordic AB.

Aimo drivs av Aimo Solution AB, ett nystartat bolag med kontor i Stockholm. Aimo Solution AB ägs till 100% av den japanska företagsgruppen Sumitomo Corp. som firar 100 års jubileum 2019. Sumitomo Corp. är ett av japans största handelsföretag med verksamhet inom ett flertal branscher. Totalt har företaget cirka 73 000 anställda i 66 länder.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125