23948sdkhjf

Bilverkstäder och industrilokaler används som illegala bostäder till utsatta

Bostadsbristen gör det svårt för utsatta och nyanlända att hitta någonstans att bra. I Malmö har ett 100-tal misstänkt olovliga boenden under de senaste två åren. Människor bor på madrasser i industrilokaler, källare och bilverkstäder.

– Det är mörkt och trångt och det saknas ofta möjligheter att sköta sin personliga hygien, berättar Caroline Tandefeldt, miljöinspektör, för SVT Nyheter/Skåne. Tandefeldt visar bilder på bland annat ett sovloft ovanför en bilverkstad där det bott människor.

På bilderna syns också madrasser i en källare i ett flerfamiljshus och ett stökigt omklädningsrum i en industrilokal fullt med sängar. Ofta saknas bekvämligheter som toaletter.

Miljöinspektörerna samarbetar med räddningstjänsten och stadsbyggnadskontoret vilket har lett till att betydligt fler olovliga boenden upptäckts.

När ett olovligt boende upptäckts kan det beläggas med förbud vilket innebär att om ägaren hyr ut det igen får hen betala böter. För närvarande är det 31 lokaler i Malmö som står på förbudslistan, uppger SVT Nyheter.

 Genrebild Colourbox

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078