23948sdkhjf

Över 200 bilägare blåsta på sina vinterdäck

Haninge Fordonsservice i Jordbro fick nya ägare för två år sedan. Men i början av sommaren i år tömdes hela verkstaden på all utrustning, maskiner, verktyg och inte minst kundernas vinterdäck.

Allt forslades till de nya ägarnas verksamhet i Baltikum. När bilägarna kom för att byta sina vinterdäck var det tomt i lokalerna.

-De nya ägarna skulle tömma alla verkstadslokalerna, renovera och måla om. När jag kom dit efter sommaren var allt borta, men någon renovering hade inte inletts, säger förre ägaren Petri Väätänen till lokaltidningen Mitt i. Han har själv blivit drabbad av ”rensningen” och förlorat både rallydäck, fälgar med mera. Väätänen uppger att han sett att däcken och fälgarna ligger ute till försäljning på den baltiska verkstadens hemsida.

Polisen fick vetskap om det hela först i höst när det började komma in anmälningar från bilägare som inte kunde få ut sina vinterdäck.

-Men när man mejlat och ringt firman i höst har ingen svarat. Och när man sedan åkt dit har man upptäckt att hela lagerlokalen tömts och att ingen finns där längre, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen till Mitt i. Nu utreds det hela som förskingring. Och bilägarn har fått köpa nya vinterdäck på annat håll.

 

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141