23948sdkhjf

Autoexperten etablerar sig i Norge

Autoexperten växer stadigt på den svenska marknaden och nu tar man med sig sitt framgångsrika koncept till Norge.

-Vår framgång har väckt intresse även i Norge och flera norska verkstäder har hört av sig och vill veta mer om vad vi kan erbjuda, säger Anders Nilsson, affärsområdeschef för Autoexperten. 

Med detta som bakgrund genomfördes en förstudie av verkstadsmarknaden i Norge tillsammans med en entreprenör som startade en pilotverkstad för Autoexperten i Kirknaer. Resultatet visar att Autoexperten kan tillföra mervärden för både verkstäder och bilägare. Man har därför bestämt sig för att snarast etablera och erbjuda Autoexperten-konceptet även i Norge.  

-Vår önskan och förhoppning hade varit att kunna förvärva Hellanor och tillsammans med dem utveckla affärerna i Norge, men där föll vi tyvärr på mållinjen. Nu kommer basen för vår satsning på Autoexperten istället bli vårt företag KGK Norge AS. KGK Norge har varit verksamt i Norge sedan 2001 med inriktning på våra agenturer ZF, Calix och Dräge”, säger Lars Frank, vice vd för KG Knutsson AB, Sverige.

KGK Norge flyttar in i nya lokaler i Oslo 1 januari 2019 och där kommer Autoexperten senare under våren öppna sin första butik med lokalt lager i Norge.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.488