23948sdkhjf

KG Knutsson AB sluter avtal med Haldex och Knorr-Bremse

KGK lägger två världsledande producenter till sin produktportfölj. Tillsammans med Haldex och Knorr-Bremse tar KGK ännu ett betydande steg för att bli komplett leverantör inom den tunga fordonssektorn.

Haldex är ett svenskt företag som verkar över hela världen med kontor i 18 länder. Företaget utvecklar och erbjuder pålitliga och innovativa lösningar som förbättrar säkerheten, fordonsdynamiken och hållbarheten i den globala kommersiella fordonsindustrin. Haldex har utvecklat tekniskt avancerade produkter i mer än 100 år.

Grunden för dagens Haldex lades på 1960-talet när verksamheten var inriktad på bromsprodukter. I dag utvecklar och säljer Haldex broms- och luftfjädringsprodukter för tunga fordon. Alla större lastbil- och släpvagnstillverkare i Nordamerika och Europa är Haldex-kunder. Företagets större kunder runt om i världen inkluderar Daimler, Freightliner, Hendrikson, Krone, Paccar, SAF Holland, Schmitz Cargobull, Volvo och Yutong. Haldex är marknadsledare inom flera produktkategorier, bland annat bromsjusteringar för trumbromsar och man har dessutom den snabbast växande marknadsandelen för luftskivbromsar.

Koncernen Knorr-Bremse, med säte i München, är världsledande tillverkare av bromssystem för rälsbundna och tunga fordon. I egenskap av teknologiskt ledande bedriver Knorr-Bremse sedan drygt 110 år utveckling, produktion, försäljning och service av moderna bromssystem.

Knorr-Bremse är världens ledande leverantör av broms- och styrsystem för nyttofordon och levererar till alla större nyttofordonstillverkare. Produktprogrammet omfattar dels hela bromssystem, inklusive förarassistanssystem, dels lösningar avseende drivlinan, samt tillhörande service för eftermarknaden. Divisionen System för nyttofordon är representerad med produktionsanläggningar, försäljnings- och servicekontor i mer än 20 länder världen över.

Divisionen System för tunga fordon erbjuder sina kunder bromssystem för lastbilar, bussar, släp och jordbruksmaskiner. Inom chassisystem har Knorr-Bremse en ledande position, så även inom elektronisk styrning, förarassistanssystem och luftbehandling. Andra produktfält är system till drivlinan samt torsionssvängningsdämpare för dieselmotorer.

Produkterna från divisionen Knorr-Bremse System för nyttofordon bygger på tvärsnittsteknologierna pneumatik, mekanik, elektronik och komplex reglerteknik. Element från de olika teknologierna återfinns i alla system oavsett om det gäller drivlina, tryckluftsförsörjning, broms- och fordonsstyrning eller hjulbromsar. Systemkompetensen hos Knorr-Bremse kommer till uttryck i det perfekta samspelet.

Med sitt stora produktutbud ger Knorr-Bremse globalt ett viktigt bidrag till säkerheten på väg. 

Pressinformation KGK

 

CRH Höghastighetståg i Kina. Foto Knorr-Bremse AG.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078