23948sdkhjf

De revolutionerar begagnatbilhandeln

| Av Pierre Kjellin | Tipsa redaktionen

På tyskägda bilföretaget Vi Köper Din Bil värderar man kundens bil medan denne dricker kaffe och ser på, och köparna finns i hela Europa.

På bilköparkedjan Vi Köper Din Bil utmanar man både stora och små bilhandlare med sitt nya sätt att köpa bil av privatkunder.

Vi Köper Din Bil, eller Vkdb Sverige AB som bolaget heter, har på sex år hunnit etablerat sig i alla stora länder i EU och gjort succé med sitt delvis nya sätt att köpa bilar av privatkunder. Samtidigt som man både säljer och köper bilar av handlare runt om i Europa.

Varför väljer då många att sälja sin bil via tjänsten Vi Köper Din Bil? Ted Sporre, vd för det svenska bolaget, pekar på säljprocessen, som han menar är synnerligen tydlig och transparent:

Det är det vi tror säljaren uppskattar, att man vet hur det går till. Man ser också att det är mycket mindre lokala variationer. Det finns en rädsla när man går till den lokala handlaren; man undrar vilken typ av marknaden handlaren har att sätta ett pris på bilen inom. När man kommer till en ny aktör med en bredare spännvidd vet man att priset inte enbart baseras på den lokala marknaden utan hela Sverige och som i vårt fall kanske hela Europa.

Ett annat skäl att välja en ny aktör som oss är att relationen börjar redan online. Många gör sin försäljning och köp av bil online i dag.

Vilken typ av kunder som vänder sig till Vi Köper Din Bil kan inte Ted Sporre sätta fingret på:

Det finns egentligen ingen typisk kund. Det finns de som är yngre, det finns de som är äldre. Det finns de som inte kan bilar och de som kan bilar. Den gemensamma nämnaren är att man efterfrågar smidighet, och i vårt fall att sälja bilen direkt på plats – bli av med problemet.

Så här säljer privatpersoner till Vi Köper Din Bil
Vanligtvis börjar det med att bilägaren går in på Vi Köper Din Bils hemsida och gör en gratis värdering av sin bil, utifrån att ha angivit bland annat bilens mätarställning, årsmodell, extrautrustning och valt utrustningsalternativ utifrån en lista.

Efter att ha fått en bilvärdering på hemsidan erbjuds bilägaren att boka en tid för en noggrannare värdering på något av Vi Köper Din Bils 15 inköpsstationer, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Vid en värdering på en inköpsstation får kunden sitta ned och vänta medan en värderare i samma lokal går igenom bilen och gör en kortare provkörning. Något som innebär att kunden har full insyn i hur värderingen utförs.

Värderingen tar normalt omkring 30-40 minuter och beskedet lämnas direkt till kunden, som på stående fot kan sälja bilen. Köpesumman sätts in på kontot 2-3 arbetsdagar efter att kontraktet skrivits.

Kunden har också fem dagar på sig att överväga värderingen innan denne bestämmer sig. Under dessa fem dagar kan det även hända att kunden via mejl får ett besked om en ny värdering, vilken kan vara både högre och lägre än den värdering som man fick vid den värdering som gjorts på inköpsstationen.

Det här är Vi Köper Din Bil
Säljtjänsten har nätbaserade marknadsplatser i 10 länder i Europa – Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal – men verksamhet i över 30 länder.

Bolaget har sitt säte i Tyskland och bilarna som köps in via säljtjänsten i de tio länderna säljs till handlare på den internationella online-marknadsplatsen Auto1.com, som både köper och säljer bilar av över 45000 handlare som är registrerade kunder på sajten.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bantad teknik från KTH kan ge lyft för autonoma fordon

För autonoma fordon är lidar, light detection and ranging, en avgörande komponent i den teknik som känner av hur omgivningen ser ut. Nu har forskare vid KTH utvecklat lidar-teknik som är betydligt billigare att tillverka, lättare och mer resurssnål än tidigare varianter.

Antalet efterlysta personbilar minskar i Sverige

Motormännen varnar för bristande konstruktion hos Volvo-motorer

MOTORHISTORIA: När en greve utmanade Ferrari

En stormrik italiensk greve försökte en gång i tiden utmana självaste Ferrari. Nu ska prototyperna säljas på auktion.

Nissens Automotive expanderar sitt utbildningskoncept med online

Kraftig ökning av försäkringsbedrägerier inom motorskador och trafikolyckor

Under 2018 genomförde de svenska sakförsäkringsbolagen 7 462 bedrägeriutredningar. Det är en ökning med 7 procent. Utredningarna ledde till att bolagen avböjde utbetalningar till ett värde av 480 miljoner kronor. Det visar den senaste statistiken över försäkringsbedrägerier frånLarmtjänst.

Nyhetsbrev

Opel Sverige flyttar huvudkontoret till Malmö

Arkiv

31 personer omkom i januaritrafiken på väg

Under januari månad i år omkom 31 personer och 1 489 skadades i vägtrafiken (140 svårt skadade och 1 349 lindrigt skadade). Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15 februari. Det är 18 fler omkomna än under januari förra året.

Tänak vann Svenska Rallyt Johan Kristoffersson trea i WRC2

Ott Tänak från Estland vann årets Rally Sweden WRC före E. Lappi från Finland och med belgaren T. Neuville på tredje plats. Svenske Pontus Tidemand kom på 8:e plats.

1

Är världen redo för den självkörande revolutionen?

BMW M kommer med helt nya X-modeller

"Husbilsteknikern behöver vara tusenkonstnär"

Nya yrkeshögskoleutbildningar för husbils- och husvagnstekniker kan snart bli verklighet. Att jobba med husbilar ställer bitvis nya och andra krav på fordonsteknikern, menar SFVF:s vd Bo Ericsson.

Kärvare tider för Mekonomen som slopar utdelningen

CHEF-intervjun: ”Jag mår inte bra om inte jag får vara i verkstaden ibland”

1

Finsk bildelsjätte biter sig fast i Sverige

Drivknuten.se blir svensk representant för Febest

Specialisterna på delar för drivlinan, Drivknuten.se, blir ny officiell svensk representant för Febest Auto Parts. Det innebär ett stort tillskott på bildelar i högsta kvalitet som kompletterar Drivknuten´s sortiment.

Elbilsförares räckviddsångest oftast obefogad

När temperaturen sjunker nära noll minskar körsträckan hos elbilar, eftersom bilarnas batterier påverkas av kylan. Men farhågorna om att man som nybliven elbilsägare ska åka på en ”räckviddssmäll” på svenska vintervägar är ofta överdrivna, skriver försäkringsbolaget Ifs motorexpert Johan Granholm.

Ny rapport gör tummen upp för BMW:s framtid

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

1

Därför är brinnande gasbilar svåra att släcka

Skatteverket ska kolla bilverkstäder i jakten på svartarbete

I år fortsätter Skatteverket granskningen av branscher där risken för svartarbete är stor. Det gäller branscher som bilverkstäder och restauranger samt skönhetsbranschen och byggsektorn.

SFVF har bjudit in den nye konsumentansvarige ministern till verkstadsbesök

Landets nya civilminister, som också har ansvar för konsumentfrågorna, Ardalan Shekarabi (S) har ställt sig positiv till att besöka en verkstad för att få mer information om hur bilverkstadsbranschen fungerar.

Exclusive Cars väljer Dekra för sin kvalitetsutveckling

Renault godkänner HVO 100

Gratis app ger rätt oljekvalitet

”Man måste vara snabb på bollen”

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Teknikens Världs PeO Kjellström död

CHEF-intervju: ”Vi var lika ställda som alla andra”

Ford lanserar ny generation Transit i år

Ny vd för Circle K Sverige AB

Han satsar på ny elbil med ny batteriteknologi

Högsby är Årets Bilkommun 2018

Ny UV-grundfyller från Basf

TEMA olja: De är världens 10 största oljejättar

Se alla Företagens egna nyheter

Avgaskylare

Nyckelmärkning och -hantering

Ledlenser - ATEX produkter

Fabriksrenoverad original dieselspridare till Volvo

Ny drivaxel till Volvo och Ford

Nya produkter till Jaguar, Land Rover och Scania

Bärarmar till Nissan Qashqai, 07-13

Linear 6 Elite - LAZER

Nya inre drivknutar till VW Transporter och Multivan T5

Ny drivknut till Dacia och Renault

MVS AB lanserar nytt sortiment av elbilsladdare

Kardanaxel till BMW X3

Flexiblare lagring för pallar och långgods

TriSys kundcase - CB Auto

Inspektionslampa

Nadine Kåmark siktar på VM-guld

Dieselpump till Jaguar och Ford

Winassist teknikerapp är här!

Zero Waste - där inget går till spillo

Extraljus 9"

Sänkt pris på BMW- och Mercedesaxlar

Här "printar" vi logotypes enligt kundens önskemål

Intelligenta och digitala registreringsskyltar

Hur man monterar bananformad spiralfjädrar korrekt

Silikondamasker åter i lager!

Sänd till en kollega

0.12