23948sdkhjf

De revolutionerar begagnatbilhandeln

På tyskägda bilföretaget Vi Köper Din Bil värderar man kundens bil medan denne dricker kaffe och ser på, och köparna finns i hela Europa.

På bilköparkedjan Vi Köper Din Bil utmanar man både stora och små bilhandlare med sitt nya sätt att köpa bil av privatkunder.

Vi Köper Din Bil, eller Vkdb Sverige AB som bolaget heter, har på sex år hunnit etablerat sig i alla stora länder i EU och gjort succé med sitt delvis nya sätt att köpa bilar av privatkunder. Samtidigt som man både säljer och köper bilar av handlare runt om i Europa.

Varför väljer då många att sälja sin bil via tjänsten Vi Köper Din Bil? Ted Sporre, vd för det svenska bolaget, pekar på säljprocessen, som han menar är synnerligen tydlig och transparent:

Det är det vi tror säljaren uppskattar, att man vet hur det går till. Man ser också att det är mycket mindre lokala variationer. Det finns en rädsla när man går till den lokala handlaren; man undrar vilken typ av marknaden handlaren har att sätta ett pris på bilen inom. När man kommer till en ny aktör med en bredare spännvidd vet man att priset inte enbart baseras på den lokala marknaden utan hela Sverige och som i vårt fall kanske hela Europa.

Ett annat skäl att välja en ny aktör som oss är att relationen börjar redan online. Många gör sin försäljning och köp av bil online i dag.

Vilken typ av kunder som vänder sig till Vi Köper Din Bil kan inte Ted Sporre sätta fingret på:

Det finns egentligen ingen typisk kund. Det finns de som är yngre, det finns de som är äldre. Det finns de som inte kan bilar och de som kan bilar. Den gemensamma nämnaren är att man efterfrågar smidighet, och i vårt fall att sälja bilen direkt på plats – bli av med problemet.

Så här säljer privatpersoner till Vi Köper Din Bil
Vanligtvis börjar det med att bilägaren går in på Vi Köper Din Bils hemsida och gör en gratis värdering av sin bil, utifrån att ha angivit bland annat bilens mätarställning, årsmodell, extrautrustning och valt utrustningsalternativ utifrån en lista.

Efter att ha fått en bilvärdering på hemsidan erbjuds bilägaren att boka en tid för en noggrannare värdering på något av Vi Köper Din Bils 15 inköpsstationer, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Vid en värdering på en inköpsstation får kunden sitta ned och vänta medan en värderare i samma lokal går igenom bilen och gör en kortare provkörning. Något som innebär att kunden har full insyn i hur värderingen utförs.

Värderingen tar normalt omkring 30-40 minuter och beskedet lämnas direkt till kunden, som på stående fot kan sälja bilen. Köpesumman sätts in på kontot 2-3 arbetsdagar efter att kontraktet skrivits.

Kunden har också fem dagar på sig att överväga värderingen innan denne bestämmer sig. Under dessa fem dagar kan det även hända att kunden via mejl får ett besked om en ny värdering, vilken kan vara både högre och lägre än den värdering som man fick vid den värdering som gjorts på inköpsstationen.

Det här är Vi Köper Din Bil
Säljtjänsten har nätbaserade marknadsplatser i 10 länder i Europa – Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal – men verksamhet i över 30 länder.

Bolaget har sitt säte i Tyskland och bilarna som köps in via säljtjänsten i de tio länderna säljs till handlare på den internationella online-marknadsplatsen Auto1.com, som både köper och säljer bilar av över 45000 handlare som är registrerade kunder på sajten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078