23948sdkhjf

Tätt mellan tvåhjulingarna på eCarExpo

Det nya paketet med subventioner till elfordon satte tydliga avtryck på årets elbilmässa eCarExpo, som växt rejält i och med flytten från Stockholm till Svenska Mässan i Göteborg.

Under förra mandatperioden hann regeringen Löfvén med att både höja subventionerna till inköp av nya elbilar, sänka skatten för el- och elhybriddrivna bilar i och med införandet av skattesystemet bonus malus och införa avdrag vid köp av både ny elcykel och laddstation.

Det märktes på eCarExpo. I den stora mässhallen i Svenska Mässans lokaler intill Liseberg i centrala Göteborg kryllade det av besökare som provkörde eldrivna cyklar och skateboards samt elmopeder på den avgränsade provkörningsbana som fanns längst in i lokalen.

En rad importörer och återförsäljare av eldrivna MC och mopeder ställde ut på eCarExpo och utbudet av eldrivna tvåhjulingar har formligen exploderat de senaste åren.

Att världens stora biltillverkare satsar för fullt på elbilar och framför allt laddhybrider blev också uppenbart för besökarna. BMW, Kia, Land Rover och Volvo var några av biltillverkarna som visade valda delar av sitt utbud.

Bland ögonbrynshöjarna fanns Volvos konceptbil 360c – en eldriven och självkörande stilstudie i rullande vardagsrum. Montern gapade dock tom på Volvo-representanter och vi besökare fick nöja oss med att försöka spana in i kupén från andra sidan repstaketet dryga metern från bilen. Var Volvo 360c kanske bara en dröm?…

BMW Sverige hade exklusivt bjudit in 30-talet besökare i en lokal en trappa upp för en exklusiv visning av kommande nya modeller under nästa år – där den stora nyheten var långt ifrån framtidens elbil: BMW:s nya och hittills största suv X7, som redan visats för världen men vi besökare blev först i Sverige med att få provsitta. Nej, vi besökare tilläts varken ta bilder eller göra intervjuer.

Framtiden stavas elbil – men biffiga suvar med stora förbränningsmotorer säljer fortfarande som smör.

Du sköna, galna gamla värld!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063