23948sdkhjf

Biogasbilar slår igenom hos kommuner

Miljöbilar med biogas får stort intresse från landets kommuner. I takt med den ökade miljömedvetenheten väljer allt större kundgrupper biogas som alternativ.

Senast i raden är Bengtsfors och Melleruds kommun som valt Suzuki S-Cross 1,0T Boosterjet AllGrip 4x4 respektive Vitara 1,4T Boosterjet AllGrip 4x4. Båda i biogasutförande.

-Melleruds kommun har haft fyrhjulsdrivna Suzuki tidigare, som jag vet de varit nöjda med. Så när det nu var dags att förnya vagnparken, som kommer att användas av deras hemtjänstpersonal, ställde man två nya krav på vissa av bilarna. Fyrhjulsdrift samt gasdrift. Eftersom Suzuki är ensam om att erbjuda detta koncept antar jag att valet ganska enkelt, säger Rune Persson, Suzuki-ansvarig på Bilbolaget Roy Andersson i Mellerud.

Konverteringen av Suzukis bilar sker hos Konvegas i Växjö. Konverteringen innebär kortfattat att specialdesignade gastankar monteras under bagagerumsgolvet. Detta har gjorts på ett sådant sätt att bilens passagerarutrymme är helt opåverkat. Detsamma gäller den ordinarie bensintanken, som volymmässigt är helt opåverkad av konverteringen, vilket är positivt för den totala räckvidden.

Gassystemet är utvecklat och designat speciellt för det svenska klimatet och därefter skräddarsytt för Suzuki-produkterna. Anpassningen till svenskt klimat innebär t ex att systemet är testat och certifierat för temperaturer ned till -40 grader.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078