23948sdkhjf

Tech Academy - nu med diagnosteknik

MRF och MAF fortsätter att medverka till framtida ökad verkstadskvalitet med den digitala utbildningsplattformen Tech Academy genom att presentera en ny modul om Diagnosteknik.

En ökande andel av morgondagens arbete på en fordonsverkstad kommer att bestå av felsökning i det snabbt ökande antalet elektroniksystem i fordonen. Av denna anledning är det mycket viktigt att en fordonsmekaniker har god kunskap om felsökningsrutiner och hantering av diagnosutrustningar. Modulen "Diagnosteknik" går igenom vanliga felsökningsmetoder och instrument med ett stort fokus på den europeiska diagnosstandarden E-OBD, som återfinns i alla personbilar och även i nyare årsmodeller av tunga fordon sedan många år tillbaka.

Under 2019 tillkommer också skade- och lackteknik. För att en skade- och lackverkstad ska kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet på skadereparationer krävs en modern grundutbildning inom detta område. Modulen kommer även att gå in på hantering av nyare material som återfinns på moderna fordon som till exempel plaster och olika lättmetaller med mera. Precis som för övriga moduler inom Tech Academy passar modulen för både grundutbildning på gymnasienivå samt fortbildning ute på verkstäderna.

Teknikkunskaper för fordonsbranschen Tech Academy är en pedagogiskt utformad digital utbildningsplattform för personbilar, tunga fordon, el- och hybrid samt nu även diagnosteknik. Primär målgrupp är gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar, men Tech Academy vänder sig även till företag i motorbranschen. Systemet körs via dator, surfplatta eller mobil. Rabatterat pris till skolor och till företag som är medlemmar hos MRF eller MAF. Tech Academy distribueras och marknadsförs av MRF och MAF, i samarbete med Infocar, som utvecklar avancerad hårdvara för fordonsindustrin.

Pressmedelande MRF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062