23948sdkhjf

Preqas ger sig ut på roadshow med Hunter

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Däckskiftessäsongen är över. Då ger sig fordonsverkstadsutrustaren Preqas ut på roadshow med delar av sitt sortiment av däck- och hjulmaskiner från Hunter.

– Det är dags för verkstäderna att se över sin däckverksamhet och informera sig om hur de kan öka sin servicegrad och lönsamhet med rätt verkstadsutrustning, säger Hans Lihv som tillsammans med Preqas-kollegan Jill Axelsson svarar för roadshowen.

För det stora flertalet av däck- och bilverkstäderna går det bra. Det ger utrymme för investeringar i verksamheten och däckaffären för bättra på lönsamheten och för att stärka upp konkurrenskraften genom effektiviseringar.

Sedan november har Hans Lihv och Jill Axelsson varit ute på turné med en skåpbil fylld med Hunter-maskiner som gör tillvaron mycket enklare och effektivare för verkstäderna.

– Det är ett gyllene tillfälle för gummi- och bilverkstäderna att möta oss när vi kommer ut och visar våra godbitar från Hunter. Det är många frågor när vi väl möts, säger Hans Lihv och tillägger med ett leende:

– Dessutom vill en del kunder prova själva, vill testa maskinerna innan de bestämmer sig för köp. En kom med egna däck, punkteringssäkra rallydäck, för att testa däckomläggaren. Testet blev mycket lyckat, det var inga problem att lägga om däcken i Hunter-maskinen.

Hunter är marknadsledande inom flera produktgrupper med sin däck- och hjulutrustning. Sedan årtionde tillbaka representeras de av Preqas, tidigare BIMA och senare Opus-BIMA, på de svenska och norska marknaderna.

– Hunter är produkter ur det högsta segmentet som kan vara värda att visa även om kunden inte är en ”prospect” idag. Men verksamheten kan se annorlunda ut om bara två år och då kan det vara en möjlighet att satsa mer på däck och hjul för att utveckla rörelsen.

I mer än 20 år har Hans Lihv arbetat med verkstadsutrustning från Hunter. Säg att han kan demonstrera maskinernas alla finesser även i sömnen.

Han betonar att Hunter är ett etablerat företag med helt egna produkter som utvecklas och tillverkas i USA. Enbart på forsknings- och utvecklingsavdelningen arbetar ett 50-tal personer. I stort sett sker allt utvecklingsarbete ”inhouse” och med egen personal.

Hunter lägger ungefär 65 000 arbetstimmar på mjukvaruutveckling varje år, vilket vid en jämförelse troligtvis är unikt i branschen, enligt Hans Lihv.

I skåpet på den lätta lastbilen finns bland annat en Hunter TCA34 däckomläggningsmaskin.

– Man måste tänka ergonomi. Miljö, hälsa och säkerhet är viktiga områden. Inte bara vibrationer på däckverkstäder. Vid den här maskinen kan en gammal gubbe som jag stå en hel dag. Inga lyft och jag kan stå upprätt hela tiden. Se den som en normmaskin, man kan lämna monteringsbordet, säger Hans Lihv.

Hunter TCA34 har centrumlåsning och balanseringen sker med en Hunter RFE kraftvariationsmätare som löser vibrationsproblem på hjulet som ingen vanlig balanseringsmaskin klarar. Maskinen har dessa prestanda tack vare den innovativa lösningen med en tryckrulle som trycker på det roterande hjulet på ett sätt som simulerar en körcykel.

Runt hörnet står ytterligare en topprodukt från Hunter – den heldigitala hjulvinkelmätaren Quick-Check-Drive som kommer att revolutionera den hjulinställningsservice som både däck- och bilverkstäder erbjuder.

– Säg att den är epokgörande, kör igenom mätinstrumenten och på några sekunder kommer resultatet och besked om det behövs hjulinställning, säger Hans Lihv.

 Preqas kommer marknadsintroducera Hunter Quick-Check-Drive under 2019.

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Gunars Kalkis mästare i 2019 års Yrkesprov i fordonslackering

Nu är Autopromotec igång och MotorMagasinet är på plats

Med växande antal utställare, fler besökare och växande mässområde ser eftermarknadsmässan Autopromotec i Bologna att befästa sin andraplats näst efter Automechanika i Frankfurt.

SFVF/Verkstadsföretagarna i möte med Europeiska Socialfonden

Benny Wallin från Sveriges Fordonsverkstäder (SFVF), har nu träffat den regionala samordnaren för Europeiska Socialfonden, Anna-Lena Wettergren-Wessman och diskuterat ett fondprojekt från Europeiska socialfonden. Det här handlar om att få resurser för att både kompetensutveckla personalen på verkstäder och nyutbilda personer som idag går arbetslösa till ett jobb inom fordonsbranschens verkstäder.

Orio AB:s vd lämnar företaget

2

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

Glasmästarnas egen snilleindustri

Nyhetsbrev

Ynnors Stora Elbilsdag - Vi ska inte vara rädda för att köpa en el- eller gasbil

-Men vi ska vara medvetna om riskerna. Det sade Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, när han talade på Ynnors Elbilsdag.

Arkiv

HRF söker politisk korrigering av husbilsskatten

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Appen säkrar kompetensen i bilverkstäderna

ProMeister Academy har utvecklat en app för verkstadspersonal att se sin kompetensnivå inom fordonsteknik. Appen hjälper verkstaden att säkra kvaliteten genom att visa aktuell kompetensnivå samt vilken den kunskap som behöver tillgodoses.

Kraftig minskning av antalet stölder av bildelar

Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst över bildelsstölder.

Unikt samarbete ska säkra kvalitet på fordonsutbildning

Gymnasium Skövde - Kavelbro har ingått ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilia i Skövde. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet, öka intresset och matcha branschens verklighet.

Hur väl representerar dagens krockdockor befolkningen?

SAFERs Fordons- och Trafiksäkerhetscentrum på Chalmers har fått i uppdrag av näringsdepartementet att genomföra en kartläggning av eventuella brister i hur väl krockdockor representerar befolkningen som helhet.

Formel 1-legendaren Niki Lauda är död

Ford Mustang firar 55 år som nummer ett

Konceptdäck för Citroëns nya konceptfordon Citroën 19_19 Concept

Citroën 19_19 Concept är ett självkörande och uppkopplat elfordon som markerar varumärkets 100-årsjubileum. Konceptet är utvecklat med fokus på exklusivitet, komfort och integritet. Konceptdäcket Goodyear C100 är framtaget med extra stor dimension och estetik som matchar den spektakulära designen hos 19_19 Concept.

1

Körtillstånd för fordonslyft blir webbkurs

ProMeister Academy lanserar en webbkurs för anställda på bilverkstäder som ger fordonstekniker kunskap och verkstadschefen möjlighet att utfärda körtillstånd för personbilslyft.

Motormagasinet söker reporter

”Våga anställa de som inte passar in”

Mekonomen och Meca tar greppet om fleet-kunderna

Verkstaden som ger Saabar ett andra liv

Med entusiasm, yrkesskicklighet och lite hjälp från Orio har Saab-entusiasten Marcus Wighs verkstad hunnit laga många legendariska Saabar som andra skadeverkstäder dömt ut.

Svarta verkstäder och Framtiden i fokus på Inspirationsdagen

Volvo omkörd av VW Golf på topplista för begagnade bilar

Bilägare vill ha smarta, slitstarka och lättrullande däck

Däck som med hjälp av sensorteknik kan anpassa sig för olika väglag, däck som är slitstarka och däck med ännu lägre rullmotstånd är önskemål som svenska bilister ställer för framtidens däck, visar en enkät från Nokian Tyres.

Grundvattenbristen värst i Stockholms län

Ferrari har inlett året kanonstarkt

Snillrik hjullyft gör bytet enkelt

Här är Hedin Bils expansion 2018

Koppla greppet med Kamasa

Ny fjäderspännare kräver ingen demontering av axeln

Nya hjulvårdsprodukter från Seab

Ökade priser på begagnade bilar med störst lyft på hybrider

Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige

Läs en årsredovisning och få veta mer om branschen

Volvo Car Sverige får ny vd

Här är hjulvagnen som skonar ryggen

Se alla Företagens egna nyheter

Våra Vagnar

TIP Trailer Services i Jönköping har genomfört stor renovering av tanktrailer för Air Liquide

Trådlös kamera - WIFI HD

GT80 MINI - stötsäker och IP-67-klassad diagnos baserad på Windows10.

MAHA firar 50 år

HBA Solutions - Kundunika lösningar

Produktnyhet från Purflux!

Produktnyhet från Purflux!

Utmana oss på mässan

LED-läcksökningslampa med fokuserbar lins

ACM 34002GP

Lazer extraljus - Toyota monteringskit

PRO-versionen av INFOFLEX PERSONALLIGGARE, ett smartare verktyg!

Cuby Shuttlesystem hos OneMed

KW Parts förstärker sin kundtjänst!

LED arbetsljus - tål tuffa tag

Drivaxel till Porsche Boxster S

Aircon Ready Refresh

ACM 3400 Hfc/Hfo

Tärnö - Varningsljusramp 944 mm

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafik...

Autoglass Restore har nu tillverkat ytterligare ett nytt tillbehör

Ny Luftbälg bak till BMW X5 E70 F15 & X6 E71 F16

Inverter 12V 1000W

Total lanserar en banbrytande produktserie med smörjmedel för el- och hybri...

Sänd till en kollega

0.11