23948sdkhjf

Ford lanserar ny generation Transit i år

Fler förarassistanssystem, starkare motorer och hybriddrivlinor är några av nyheterna på nya generationen av Ford Transit som lanseras i år.

Utvändigt är den, bortsett från bland annat utformningen av främre strålkastare och diverse nya veck i karossen, identisk med nuvarande generationen av Fords stora transportbil Transit.

I hytten möter flera nyheter, bland annat en ny utformning av sådant som instrumentbrädan, ratten och förar- och passagerarsätena.

En annan nyhet i nya Ford Transit återfinns under huven. Fords nya motorstrategi, där en nyutvecklad 4-cylindrig radmotor på två liter redan är standard på lillebror Transit Custom och pickupen Ranger, är nu det enda valbara alternativet i nya Transit. Den nya motorfamiljen innehåller samtidigt ett starkare motoralternativ än det som hittills erbjudits.

Den nya 2-litersmotorn går att få i en version vilken som mest ger 185 hästkrafter och 415 newtonmeter, medan den gamla 2,2-litersfyran gav 155 hästkrafter och 385 newtonmeter.

Transit kommer även med en lätthybrid-drivlina bestående av en dieselmotor assisterad av en elmotor. Den nya motorfamiljen ska enligt Ford vara cirka 7 procent snålare än den gamla.

Fler förarassistanssystem tar plats i nya Transit, bland annat en blinda fläcken-varnare i sidobackspegeln, ett varningssystem för korsande trafik, aktiv parkeringshjälp och en smartare adaptiv farthållare. LED-strålkastare fram är ett av flera nya tillval.

Nya Ford Transit har även en högt placerad bakåtriktad kamera med nedåtriktat ljus och en framåtriktad vidvinkelkamera så att föraren alltid kan se vad som finns runt bilen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079